Jesen u Zagrebu trenutačno pokazuje svu svoju raskoš, a jednako raskošna je i ponuda u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Orijent, u kojoj se ovih dana šire opojni mirisi maka, jabuka, šljiva, cimeta i karamele.

Ipak, kao vječna inspiracija jesenskim slasticama ističe se kesten, koji svoj puni sjaj doseže upravo u hladnije doba godine. Ove sezone zasjao je u čak sedam Orijentovih slastica, uz neizostavni kesten-pire.

Novitet u ovosezonskoj vitrini je Kesten torta – ljupki spoj tog jesenskog ploda i slasne bijele čokolade. Tu su i Kesten rolada, divna kombinacija mekog biskvita, kestena i čokolade te Maron, idealan odabir za ljubitelje jednostavnih, ali efektnih okusa.

Prave gurmane oduševit će Medvedgradska torta od tankog čokoladnog prhkog tijesta, kestena, moussea od čokolade i šlaga, ali i Crna kraljica, koja zavodi čarobnim okusima kestena, moussea od nugata, karamele i čokolade.



Ako ste u potrazi za "kesten-bombom", iskušajte Kesten nutty – spoj moussea i pirea od kestena s čokoladnim insertom, a sve na prhkoj košarici. Legenda o jeseni i imenom i odabirom sastojaka kao što su mak, kesten i šljive obećava pravi jesenski doživljaj. Na meniju se nalazi i mnogima omiljen jesenki slatki zalogaj u kojem kesten najviše dolazi do izražaja - Kesten pire.

Okuse jeseni 'brani' Martinova torta, čiji je glavni sastojak grožđe, a slavi krštenje vina, poznatije kao Martinje, koje se tradicionalno održava u studenom. Međimurska gibanica with a twist – tako bi se mogao opisati Međimurski rafung, desert inspiriran tradicionalnim međimurskim kolačem uz dodatak čarolije Orijenta – tanki biskvit s makom, kremom od mascarponea, slatkog vrhnja i čokolade te pireom od jabuka.

Svoju premijeru ove jeseni doživjela je i slastica pod nazivom 9. simfonija – prava simfonija izbalansiranih okusa lješnjaka, kakaa, crvenog i crnog ribizla, bijele čokolade i čokolade od naranče.

Slika nije dostupna Kremasta fantazija od kestena: Recept za tortu koja oduševljava na prvi zalogaj

Osim kolača i torti, Orijent ove jeseni donosi nove i nesvakidašnje okuse sladoleda. Jesen stiže donosi aromatičan spoj šljiva i maka. Okus krušaka okupanih u rizlingu nosi naziv Bablje ljeto, a povratak u djetinjstvo pruža Brown Hi, koji neodoljivo podsjeća na bombone Bronhi. Klasičan jesenski okus kestena i čokolade sadržan je u Maronu, a Tarte Tatin zapravo je najukusnija pita od jabuke i karamele s dodatkom cimeta u kuglici sladoleda.

Slastičarnica Orijent privlači ljubitelje slastica još od davne 1936. godine – podjednako svojom ponudom, ali i jedinstvenim interijerom kojim su se isticali plavi kristali, a zbog čega je dobila ime Plava slastičarnica. Danas je smještena na dvije adrese - u Maksimirskoj cesti 34 i u Petrinjskoj 2.

Više informacija o njihovoj ponudi možete pronaći na službenim stranicama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju