Torta od kestena
Torta od kestena (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Kremasta fantazija od kestena: Recept za tortu koja oduševljava na prvi zalogaj

17-10-2020 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Jedva smo dočekali sezonu kestena kako bismo mogli uživati u raznim desertima koji se mogu napraviti uz pomoć ove omiljene jesenske namirnice. U nastavku pronađite recept za finu i kremastu tortu od kestena.

 

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 10 dag maslaca
  • 20 dag oštrog brašna
  • 10 dag šećera
  • 2 velike žlice kakaa
  • 2 male žličice praška za pecivo

Sastojci za kremu od kestena:

  • 30 dag kesten-pirea
  • 4 žlice ruma
  • 360 ml slatkog vrhnja
  • 6 listića želatine

Torta od kestena - priprema: 

  1. Prvo ispecite biskvit. Pripremite okrugli kalup za torte, dobro ga namažite s malo maslaca i pobrašnite. Maslac otopite u zdjelici i pustite da se malo ohladi.
  2. Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim žutanjke istucite sa šećerom dok ne dobijete svijetlu smjesu. Potom u nju dodajte rastopljeni maslac i sjedinite. U brašno ubacite prašak za pecivo i kakao te dobro promiješajte.
  3. Naposljetku naizmjenično u smjesu žutanjaka dodajte brašno i snijeg od bjelanjaka te lagano miješajte. Ulijte smjesu u kalup i pecite na 180 Celzijevih stupnjeva otprilike 25 minuta. Kada primijetite da se biskvit malo odvaja od rubova i da mu je površina čvrsta, probodite ga na sredini čačkalicom. Ako na njoj nema mokrih ostataka smjese, biskvit je gotov. Ostavite ga u kalupu da se hladi.
  4. Biskvit je spreman za kremu kada je donja strana kalupa hladna na dodir. Tada započnite s pripremom kreme. Želatinu prema uputama na pakiranju namočite u hladnoj vodi. Kesten-pire i rum izblendajte ili razradite štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag.
  5. Na vrlo laganoj vatri polako otopite želatinu. Kada se otopljena želatina malo ohladi, dodajte u nju nekoliko žlica šlaga, sjedinite i dodajte kestenu. Na kraju lagano umiješajte ostatak šlaga u kesten. Prelijte kremu od kestena preko biskvita u kalupu i stavite tortu u hladnjak preko noći kako bi se krema dobro stisnula.
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalim slatkim jesenskim receptima: Tiramisu s kestenom Tiramisu s kestenom: Isprobajte jesensku verziju omiljenog kremastog deserta Namaz od kestena Bolji od čokoladnog? Recept za namaz od kestena koji nestaje iz teglice munjevitom brzinom Torta od kestena i čokolade Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna Brzi kolač od jabuka Brzi kolač od jabuka za koji vam ne treba ni mikser PR Torta od jabuke gotova u samo 5 minuta? Moguće je, imamo recept!


 

Pročitaj još
Pročitaj još