Ako želite posebno ugodan i miran odmor u prirodnom okruženju bez puno buke, osim one koju proizvodi cvrkut ptica, divna A-frame kućica u naselju Donji Oštrc mogla bi biti vaša lokacija iz snova.

Galerija Kuća noću izgleda čarobno Ljupki interijer Kuću okružuje predivan okoliš +12 Terasa

Tko kaže da su najljepši i najposebniji trenuci odmora rezervirani samo za more? I kontinentalna Hrvatska ima se čime ponositi, kako svojim prirodnim ljepotama i zanimljivim aktivnostima, tako i smještajem i arhitektonskim rješenjima.

Montažne samoodržive A-frame kuće već su neko vrijeme praktičan arhitektonski hit – što zbog atraktivnog izgleda, što zbog niske potrošnje energije i izdržljivosti u brojnim vremenskim uvjetima.

Ove lijepe planinske kućice privlače pažnju velikim staklenim stijenama koje omogućuju dovoljnu količinu prirodne svjetlosti, uglavnom su oblika jednakostraničnog trokuta, a ime su dobile po tome što podsjećaju na veliko tiskano slovo "a".

Iz spavaće sobe pruža se predivan pogled Iz spavaće sobe pruža se predivan pogled (Foto: Airbnb)

Drvene ljepotice iznimno su otporne, izvrsno su toplinski izolirane, graditi se mogu u svako doba godine, a useljive su odmah.

Mir, tišina i priroda

Jedna takva predivna kućica nalazi se i u Donjem Oštrcu, naselju u sastavu Zagrebačke županije i općine Žumberak. Ističe se tirikizno zelenom bojom krova i upečatljivim crvenim prozorima, a bujno zelenilo kojim je okružena samo pojačava bajkovit dojam.

Kuhinja Kuhinja (Foto: Airbnb)

Svima koji se odluče za odmor u njoj, na raspolaganju je i lijepa terasa na kojoj se mogu provesti sati i sati u opuštenom razgovoru ili ispijanju kave ili čaja, pritom uživajući svim osjetilima u divnom okolišu. Tu je i balkon, prekrasan vrt, kao i jezerce te stražnje dvorište.

Odmorite se od svakodnevnog života provodeći neko vrijeme u ovoj samoodrživoj kućici na brežuljcima prekrasnog Parka prirode Žumberak. Buđenje uz pjevanje ptica, miris cvijeća u cvatu, jedenje sezonskog voća izravno iz vrta, ispijanje prirodne izvorske vode i uživanje u večerima oko vatre promatrajući zvijezde, neke su od aktivnosti koje ovdje možete doživjeti., stoji na Airbnb stranici ovog žumberačkog dragulja.

Kuću okružuje predivan okoliš Kuću okružuje predivan okoliš (Foto: Airbnb)

Ima sve što treba za do četvero gostiju pa je idealna za par s djecom, manje društvo prijatelja, a bila bi lijepa opcija i za medeni mjesec.

Tu su jedna spavaća soba, dnevni boravak, kuhinja, blagovaona i kupaonica čiji je unutarnji tuš s izvorskom vodom, grijan suncem kroz vrlo učinkovite tlačne cijevi.

Ljupki interijer Ljupki interijer (Foto: Airbnb)

Uređenje je ljupko, šarmantno i sa starinskim štihom, a pogled koji se pruža iz gotovo svih prostorija teško je opisati riječima.

Trenutačna je cijena, kako piše na Airbnb-u, 111 eura po noćenju, a kako sve opisano izgleda, pogledajte u galeriji na početku teksta.

Kuća noću izgleda čarobno Kuća noću izgleda čarobno (Foto: Airbnb)

Zavirite u drvenu kuću u Petrinji i uvjerite se da odmor iz snova nije samo na moru Drvena kuća Babylonica blizu Petrinje Drvena kuća Babylonica blizu Petrinje Drvena kuća Babylonica blizu Petrinje +16 Drvena kuća Babylonica blizu Petrinje

Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji rado proveli na kontinentu Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 2 Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 3 Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 1 +17 Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 15

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju