Dvorište Renate Špikić iz Ludbrega izgleda poput mjesta iz neke vesele priče, zelene oaze pune šarenih detalja i duše u kojoj poželite ostati zauvijek. Svaki kutak dvorišta veličine oko 25 x 30 metara ima svoju slatku pričicu, puno je vedrine i šarma za koje je zaslužan trud cijele obitelji.

Galerija Dvorište obiteljske kuće u Ludbregu uređeno s puno duše i šarma Dvorište uređeno s puno duše u Ludbregu - 25 Dvorište uređeno s puno duše u Ludbregu - 27 +23 Dvorište obiteljske kuće u Ludbregu uređeno s puno duše

U dvorištu obiteljske kuće nalaze se voćnjak, povrtnjak i prostor za odmor i druženje.

Travnjak održava sin, voćnjak suprug, a od desetak različitih vrsta voća koje nam uspijeva na vrtu svekrva i ja radimo pekmeze i džemove. Nismo imali neku određenu ideju ili stil za uređenje dvorišta, došlo je spontano, govori Renata Špikić, koja živi u Ludbregu u obiteljskoj kući s užim članovima obitelji. Radi u dječjem vrtiću kao odgojiteljica pa joj mašte i ideja ne nedostaje. Tako je svoj vrt ukrasila i nesvakidašnjim detaljem za naše podneblje - egzotičnim plamencima.

Dvorište uređeno s puno duše u Ludbregu - 7 Dvorište Renate Špikić iz Ludbrega izgleda poput mjesta iz neke vesele priče (Foto: Privatne fotografije)

Prvog ružičastog plamenca dobila sam kao poklon za rođendan od tete, a ostale plamence pridružila sam vjetrenjačama zbog šarenila u povrtnjaku i daška egzotike. Suncokreti nam svaku godinu služe kao vedra dekoracija, ali i kao hrana za ptice, opisuje svoju dvorišnu oazu, u kojoj se našlo mjesto i za montažni bazen koji im uljepšava ljetne mjesece i donosi osvježenje tijekom vrućina.

Dvorište uređeno s puno duše u Ludbregu - 20 U dvorištu obiteljske kuće u Ludbregu našlo se mjesto i za montažni bazen (Foto: Privatne fotografije)

U prednjem dijelu dvorišta uredili su ljetnu terasu za druženja, ukrašenu lampionima za koje je Renatina kći ideju dobila gledajući stari film "Piknik" iz 1955. godine. Večeri na terasi posebno su čarobne jer mnoštvo lampica postavljenih na drveću i oko njihaljki osvjetljava prostor za druženje, rođendanske proslave i slične prigode.

Svake godine u dvorište i vrt dodamo pokoju sitnicu. Komentari susjeda, prijatelja i rodbine uvijek su pozitivni, zadovoljno će Renata Špikić iz Ludbrega.

Dvorište uređeno s puno duše u Ludbregu - 27 Dvorište Renate Špikić iz Ludbrega izgleda poput mjesta iz neke vesele priče (Foto: Privatne fotografije)

Očarava prolaznike: Prošećite bajnim dvorištem u zagrebačkoj Dubravi Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 11 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 15 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 7 +9 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 6

Baka Ivana uživa: Dvorište s bazenom zbog kojeg zaboravljamo i na more Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 19 Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 9 Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 8 +19 Dvorište s bazenom u Smederevu u kojem obitelj Krstić provede cijelo ljeto - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju