Iako volimo isprobavati nove okuse, ipak nam je najdraže vratiti se starim, tradicionalnim i provjerenim receptima.

Jedno od takvih jela zasigurno su langoši, popularna delicija s kupališta, bazena i sajmova koja se tako dobro ljubi s češnjakom, sirom, vrhnjem i raznim drugim dodacima. U nastavku pročitajte recept.

Langoši – sastojci:

  • oko 800 g glatkog brašna
  • oko 300 ml tople vode
  • 200 ml jogurta sobne temperature
  • 2 žlice soli
  • žlica šećera
  • 2 paketa instant-kvasca
  • ulje za prženje

Dodaci po želji:

  • češnjak i vrhnje 
  • sir i šunka
  • majoneza, kečap,…

Langoši – priprema:

  1. Pripremite kvasac. U manju zdjelu stavite kvasac, šećer i 100 ml tople vode. Promiješajte i dodajte žlicu brašna. Pokrijte krpom i ostavite sa strane 15 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
  2. U veliku zdjelu stavite brašno, dodajte mu sol pa dobro promiješajte. Brašnu dodajte aktivirani kvasac i ostatak vode.
  3. Mijesite rukama najmanje 10 minuta kako biste dobili glatko i podatno tijesto. Po potrebi dodajte ili oduzmite brašno i vodu. Tijesto ne treba biti ljepljivo, već mekano.
  4. Nakon što se zamijesili tijesto, pokrijete ga krpom ili folijom i ostavite ga oko 2 sata na toplom mjestu.
  5. Kad se tijesto udvostručilo, rukama trgajte dijelove tijesta, oblikujte ih u krug na pobrašnjenoj podlozi pa pržite u dubokom, dobro zagrijanom ulju vrlo kratko, dok ne poprime zlatnu boju.
  6. Vruće ih možete premazati češnjem češnjaka pa staviti vrhnje, naribati sir, a odlično se slažu i sa šunkom i umakom po želji. Neki pak langoše vole i na slatko, a super se slažu s pekmezom.

U nastavku pronašite još ideja za jednostavni, jeftini i ukusni ručak:

Pileće rolice s tikvicama i sirom Recept za pileće rolice s tikvicama i sirom hrskave izvana, a mekane i sočne iznutra Sendvič sa slanutkom Recept za sendvič toliko zasitan da će zamijeniti ručak Tortilje s tikvicama i sirom Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru Pita s mesom i krumpirom S mesom i krumpirom: Stari recept za posebno sočnu pitu s preljevom Pita s tikvicama Savršena topla i hladna: Recept za najbržu pitu s tikvicama i sirom Lisnate lađice s tikvicama U tri koraka do lisnatih lađica s tikvicama za koje će svi tražiti recept Punjene lepinje sa šunkom i i sirom Bez previše komplikacije: Recept za brzinske lepinje punjene šunkom i sirom Špageti s rajčicom i bosiljkom koji se pripremaju u jednom loncu Gotove za 20 minuta: Recept za špagete s rajčicom i bosiljkom iz jednog lonca

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju