Langoši
Langoši (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Ljube se s češnjakom i sirom: Recept za mekane i slasne langoše

31-07-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Iako volimo isprobavati nove okuse, ipak nam je najdraže vratiti se starim, tradicionalnim i provjerenim receptima.

Jedno od takvih jela zasigurno su langoši, popularna delicija s kupališta, bazena i sajmova koja se tako dobro ljubi s češnjakom, sirom, vrhnjem i raznim drugim dodacima. U nastavku pročitajte recept.

Langoši – sastojci:

  • oko 800 g glatkog brašna
  • oko 300 ml tople vode
  • 200 ml jogurta sobne temperature
  • 2 žlice soli
  • žlica šećera
  • 2 paketa instant-kvasca
  • ulje za prženje
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Dodaci po želji:

  • češnjak i vrhnje 
  • sir i šunka
  • majoneza, kečap,…

Langoši – priprema:

  1. Pripremite kvasac. U manju zdjelu stavite kvasac, šećer i 100 ml tople vode. Promiješajte i dodajte žlicu brašna. Pokrijte krpom i ostavite sa strane 15 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
  2. U veliku zdjelu stavite brašno, dodajte mu sol pa dobro promiješajte. Brašnu dodajte aktivirani kvasac i ostatak vode.
  3. Mijesite rukama najmanje 10 minuta kako biste dobili glatko i podatno tijesto. Po potrebi dodajte ili oduzmite brašno i vodu. Tijesto ne treba biti ljepljivo, već mekano.
  4. Nakon što se zamijesili tijesto, pokrijete ga krpom ili folijom i ostavite ga oko 2 sata na toplom mjestu.
  5. Kad se tijesto udvostručilo, rukama trgajte dijelove tijesta, oblikujte ih u krug na pobrašnjenoj podlozi pa pržite u dubokom, dobro zagrijanom ulju vrlo kratko, dok ne poprime zlatnu boju.
  6. Vruće ih možete premazati češnjem češnjaka pa staviti vrhnje, naribati sir, a odlično se slažu i sa šunkom i umakom po želji. Neki pak langoše vole i na slatko, a super se slažu s pekmezom.

U nastavku pronašite još ideja za jednostavni, jeftini i ukusni ručak:

Tortilje s tikvicama i sirom Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru Pita s mesom i krumpirom Meso, krumpir i fantastičan preljev: Imamo recept za najfiniju pitu Pita s tikvicama Recept za najbržu pitu s tikvicama koja je gotova u tri koraka

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još