U dahu se priprema, u dahu se i smaže, tako je kreatorica ove ukusne torte opisala svoju blagdansku poslasticu. Tart od keksa savršena je opcija ako nemate puno vremena, a želite impresionirati sve ukućane, a poseban je zbog čokoladnog punjenja koje mu daje još puniji okus.

Galerija Keks tart Keks tart Keks tart +3 Smjesu utisnite u kalup

Glavna prednost ovog ukusnog tarta jest činjenica što ga možete napraviti od bilo kojih keksića, samo neka to bude kombinacija različitih tekstura.

Keks tart – sastojci:

  • 300 g različitih keksa po izboru (keksi s maslacem, čajni keksi, karamelizirani keksi, napolitanke, američki cookie…)
  • 100 g čokoladnog namaza (ili otopljene čokolade) 
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 5 žlica narančina soka
  • 100 ml toplog mlijeka
  • Po želji orašasti plodovi

Glazura

  • 100 g mliječne čokolade
  • 2 žlice kokosova ulja

Dodatno

  • Čokolada po želji

Keks tart – priprema:

  1. Kekse prelomiti na nešto manje dijelove – neka to budu komadi različitih veličina kako biste dobili rustikalnu teksturu. Pomiješajte sve kekse, a ako koristite orašaste plodove dodajte ih u ovom koraku.
  2. Keksima dodajte čokoladni namaz, toplo mlijeko, narančin sok i otopljeni maslac. Sve sastojke dobro promiješati pa utisnuti u kalup. Posložiti komadiće omiljene čokolade pa staviti u frižider kako bi se smjesa stvrdnula.
  3. Za glazuru čokoladu otopiti na pari pa preliti preko ohlađenog tarta.
  4. Ponovno ohladiti prije posluživanja.

Keks tart Keks tart (Foto: Instagram@Bojana D.M.)

U galeriji na početku teksta možete pogledati postupak pripreme. Genijalni recept s nama je podijelila food blogerica Bojana, a još sličnih recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu te u nastavku:

Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Hrskavo, a tako kremasto: Recept za neodoljivi tart s malinama i čokoladom Vanilin kiflice Recept za prhke i prefine vanilin kiflice Krešenti Krešenti: Recept za božićne kolačiće s orasima i čokoladom Medenjaci Medenjaci: Recept za blagdanske keksiće koji mogu trajati i do mjesec dana Savijača s čokoladom Nikad dosta čokolade: Recept za kremastu savijaču koja je najbolja kad se radi večer prije Čupavci Najlakši recept za čupavce, kolač bez kojeg ne prolazi niti jedan blagdan Raspuknuti keksići Brzi recept za prhke raspuknute keksiće Lisnati borić Bor od lisnatog tijesta s namazom od čokolade gotov za manje od pola sata

 Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju