Keks tart gotov je za pola sata, a uspijeva baš svima
Keks tart gotov je za pola sata, a uspijeva baš svima (Foto: Instagram@Bojana D.M.)
Zdravlje & prehrana

Tart od keksa: Brzi recept za fini kolač koji je gotov kad kažete "keks"

09-12-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

U dahu se priprema, u dahu se i smaže, tako je kreatorica ove ukusne torte opisala svoju blagdansku poslasticu. Tart od keksa savršena je opcija ako nemate puno vremena, a želite impresionirati sve ukućane, a poseban je zbog čokoladnog punjenja koje mu daje još puniji okus.

Galerija Keks tart Keks tart +4 Dodajte sve ostale sastojke pa dobro promiješajte.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Glavna prednost ovog ukusnog tarta jest činjenica što ga možete napraviti od bilo kojih keksića, samo neka to bude kombinacija različitih tekstura.

Keks tart – sastojci:

  • 300 g različitih keksa po izboru (keksi s maslacem, čajni keksi, karamelizirani keksi, napolitanke, američki cookie…)
  • 100 g čokoladnog namaza (ili otopljene čokolade) 
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 5 žlica narančina soka
  • 100 ml toplog mlijeka
  • Po želji orašasti plodovi

Glazura

  • 100 g mliječne čokolade
  • 2 žlice kokosova ulja

Dodatno

  • Čokolada po želji

Keks tart – priprema:

  1. Kekse prelomiti na nešto manje dijelove – neka to budu komadi različitih veličina kako biste dobili rustikalnu teksturu. Pomiješajte sve kekse, a ako koristite orašaste plodove dodajte ih u ovom koraku.
  2. Keksima dodajte čokoladni namaz, toplo mlijeko, narančin sok i otopljeni maslac. Sve sastojke dobro promiješati pa utisnuti u kalup. Posložiti komadiće omiljene čokolade pa staviti u frižider kako bi se smjesa stvrdnula.
  3. Za glazuru čokoladu otopiti na pari pa preliti preko ohlađenog tarta.
  4. Ponovno ohladiti prije posluživanja.

Keks tart Keks tart (Foto: Instagram@Bojana D.M.)

U galeriji na početku teksta možete pogledati postupak pripreme. Genijalni recept s nama je podijelila food blogerica Bojana, a još sličnih recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu te u nastavku:

Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Hrskavo, a tako kremasto: Recept za neodoljivi tart s malinama i čokoladom Vanilin kiflice Recept za prhke i prefine vanilin kiflice Krešenti Krešenti: Recept za božićne kolačiće s orasima i čokoladom Medenjaci Medenjaci: Recept za blagdanske keksiće koji mogu trajati i do mjesec dana Savijača s čokoladom Nikad dosta čokolade: Recept za kremastu savijaču koja je najbolja kad se radi večer prije Čupavci Najlakši recept za čupavce, kolač bez kojeg ne prolazi niti jedan blagdan Raspuknuti keksići Brzi recept za prhke raspuknute keksiće Lisnati borić Bor od lisnatog tijesta s namazom od čokolade gotov za manje od pola sata

 Dobar tek!