Glavna prednost ovog ukusnog tarta jest činjenica što ga možete napraviti od bilo kojih keksića, samo neka to bude kombinacija različitih tekstura.
Keks tart – sastojci:
- 300 g različitih keksa po izboru (keksi s maslacem, čajni keksi, karamelizirani keksi, napolitanke, američki cookie…)
- 100 g čokoladnog namaza (ili otopljene čokolade)
- 50 g otopljenog maslaca
- 5 žlica narančina soka
- 100 ml toplog mlijeka
- Po želji orašasti plodovi
Glazura
- 100 g mliječne čokolade
- 2 žlice kokosova ulja
Dodatno
- Čokolada po želji
Keks tart – priprema:
- Kekse prelomiti na nešto manje dijelove – neka to budu komadi različitih veličina kako biste dobili rustikalnu teksturu. Pomiješajte sve kekse, a ako koristite orašaste plodove dodajte ih u ovom koraku.
- Keksima dodajte čokoladni namaz, toplo mlijeko, narančin sok i otopljeni maslac. Sve sastojke dobro promiješati pa utisnuti u kalup. Posložiti komadiće omiljene čokolade pa staviti u frižider kako bi se smjesa stvrdnula.
- Za glazuru čokoladu otopiti na pari pa preliti preko ohlađenog tarta.
- Ponovno ohladiti prije posluživanja.
Keks tart (Foto: Instagram@Bojana D.M.)
U galeriji na početku teksta možete pogledati postupak pripreme. Genijalni recept s nama je podijelila food blogerica Bojana, a još sličnih recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu te u nastavku:
Dobar tek!