Volimo neutralne boje. Svestrane su, primjerene za sve situacije i prigode te se lako međusobno spajaju. Crna, siva, bež, bijela, tamnoplava… Sve su to pouzdane boje koje nas nikad ne mogu razočarati.

Galerija Sarah Jessica Parker Emma Stone Nicole Scherzinger +7 Mandy Moore

Međutim, jednako volimo i neočekivane kombinacije boja koje bude naša modna osjetila. Kombinacija crvene i ružičaste jedna je od, prema mišljenju modnih znalaca, najzanimljivijih, najodvažnijih, ali i najkontroverznijih.

Kombinacija crvene i ružičaste u street style izdanju s Tjedna mode Kombinacija crvene i ružičaste u street style izdanju s Tjedna mode (Foto: Profimedia)

Zašto? Osnovno pravilo primjenjivanja "color-block" ideje u stiliziranju kaže kako se najbolje spajaju boje koje se nalaze na suprotnim stranama spektra, a ružičasta i crvena su susjede. Točnije, ružičasta nastaje spajanjem crvene i bijele boje.

Kombinacija crvene i ružičaste u street style izdanju s Tjedna mode Kombinacija crvene i ružičaste u street style izdanju s Tjedna mode (Foto: Profimedia)

Naravno, modna pravila su stvorena za kršenje i trednseterice su odavno dale blagoslov ovom moćnom spoju koji smo imali priliku vidjeti i na zagrebačkoj špici.

"Isfurala" ga je zgodna dama čija smo sjajna modna izdanja već analizirali u nekoliko navrata. Usku ružičastu haljinu s "cut out" detaljem kombinirala je s puffer jaknom kraćeg kroja u vatrenoj nijansi crvene boje koja je ove godine jedan od najvećih trendova.

Najodvažnija kombinacija boja na zagrebačkoj špici Najodvažnija kombinacija boja na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Odabrala je i crvenu torbu, odličan model Pierce s potpisom brenda J.W. Anderson. Obuvši ljubičaste čizme s baršunastom teksturom, u igru je ubacila još jednu susjedu crvene boje.

Zavirite u galeriju i provjerite koje poznate dame vole neočekivan spoj crvene i ružičaste.

Nicole Scherzinger Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia)

Ljepotica iz Zagreba u narančastom kaputu Čitateljice odabrale: Ovo zagrebačko izdanje proglasili ste boljim od pariškog

Ljepotica sa zagrebačke špice u štiklama Jimmyja Chooa Ljepotica u ljepoticama! O ovim štiklama sa zagrebačke špice sanjaju žene diljem svijeta

Ljepotica iz Zagreba u gležnjačama brenda United Nude Ljepotica sa špice u gležnjačama za koje treba imati dozu modne hrabrosti

Dama sa zagrebačke špice u kultnim Chanelovim salonkama Zgodna dama iz Zagreba u jednima od najpopularnijih salonki svih vremena

Dama iz Zagreba u Griju kao deka: Dama iz Zagreba u hlačicama kakve stvarno ne viđamo na špici

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju