Terri Picton-Clark jedna je vrlo posebna žena, snažnog duha i nevjerojatnog plesnog talenta. A kada se u sve uplelo i malo sreće, samo joj je nebo postalo granica.

Galerija

72-ogodišnja Terri Picton-Clark počela je plesati u dobi od 62 godine, a već dvije godine nakon osvajala je plesna prvenstva sa svojim partnerom, sve dok 2017. nije doživjela moždani udar.

Volim biti u formi i biti aktivna, tako da je bio pravi šok kad sam doživjela moždani udar, i to me jako pogodilo. Nije prošlo bez komplikacija i oporavak je bio dug, ali nikada nisam odustala. Ostala sam pozitivna i vjerovala da će se dogoditi još puno lijepih stvari u mom životu., rekla je. 

A dobre stvari su se svakako i dogodile kada je na lutriji osvojila glavnu nagradu od milijun funti. Nedugo prije dobitka ozbiljno je razmišljala o tome da mora objesiti svoje plesne cipele o klin - ples je vrlo skup hobi, a njezino je zdravlje bilo narušeno zbog moždanog udara pa je svoju veliku strast stavila na mirovanje.

Terri Picton-Clark Foto: Profimedia

Jedna stvar o kojoj sam oduvijek sanjala bila je plesati u svjetski poznatoj dvorani Blackpool Tower Ballroom. Gledam "Ples sa zvijezdama" svake godine i svaki put kad vidim te plesače u Blackpoolu,ispuni me emocijama.

I ja sam htjela biti tamo i plesati, ali nikada nisam vjerovala da će se to stvarno dogoditi.

Dvostruki dobitak i ispunjenje sna

Veliki dobitak na lutriji omogućio joj je operaciju srca, još jednu nedaću koja ju je pogodila nakon moždanog, koja je drastično popravila njezino stanje i pomogla joj da se vrati u formu, a nakon što je njezina priča došla u javnost, dobila je poziv iz dvorane Blackpool Tower Balroom i mogućnost da ostvari svoj najveći san te zapleše sa svojim plesnim partnerom Glennom Badhamom na predivnoj pozornici.

Terri Picton-Clark s plesnim partnerom u dvorani Blackpool Tower Balroom Foto: Profimedia

Osjećam se kao da sam dvaput dobila na lotu, a ovo je bila savršena prilika da kupim haljinu iz snova i zaplešem sa stilom. Zauvijek ću pamtiti taj dan, kazala je Terri. 

Predivna žuta haljina Terri je pristajala savršeno, a prekrasne fotografije zasigurno su najveći dokaz njezine pobjede nad svim nedaćama i uživanja u plesu i životu.

Terri nastavlja plesati dvaput tjedno i prijavila se za još jedno plesno natjecanje, a istaknula je: Ti si energija koju osjećaš, a ne godine koje imaš, a ja se osjećam kao da imam 21 godinu. Ples i održavanje forme su mi sve i ne planiram odustati u skorije vrijeme.

Terri Picton-Clark s plesnim partnerom u dvorani Blackpool Tower Balroom Foto: Profimedia

I doista, godine su samo broj, ništa manje i ništa više. A za ostvarivanje snova i uživanje u životu punim plućima nikad nije kasno, samo se trebamo odvažiti i krenuti. Pogotovo kad život pruži drugu priliku i vrati nam zdravlje i osmijeh na lice jer ćemo samo tako taj osmijeh i zadržati.

Terri Picton-Clark zablistala je u žutoj plesnoj haljini Foto: Profimedia

Meryl Streep o zadnjem posjetu Cannesu: "Trebala sam navršiti 40 godina i kao majka troje djece mislila sam da mi je karijera gotova"

A tek joj je 86: Jane Fonda obula tenisice i prošetala se crvenim tepihom u Parizu