Društvene mreže služe nam kao glavni izvor inspiracije pri uređenju interijera, a kreativnost blogera svakodnevno nas oduševljava i pomaže nam da uredimo dom po svome guštu.

Galerija

Instagram je mjesto na kojemu se stvaraju trendovi, a ove nam je godine ponovno iznjedrio ugodni i topli boho stil.

Boho stil zavladao je interijerima i eksterijerima. Njegova glavna odrednica jest maksimalna udobnost, a njegov glavni motiv zasigurno su jastuci koje možete uklopiti u dnevni boravak, ali i na balkon.

Ovaj bismo stil mogli opisati kao modernu verziju hipi stila koji je vladao sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a mnogi ga opisuju i riječima vintage, shabby chic i retro.

Ako na ovaj način želite urediti vaš dom, birajte prirodne materijale, geometrijske i reljefne oblike te zemljane tonove.

Boho stan Elle iz Poljske Foto: Instagram@e_l_w_i

Pravi primjer boho stila jest stan Elle Harowicz iz Poljske, blogerice koja je zaljubljena u uređenje interijera i s nama je podijelila fotografije svog stana.

Ella kaže da uživa u onome što radi, ali najponosnija je na svoj balkon – malenu oazu u kojoj provodi vrijeme čim temperatura malo naraste.

Boho stan Elle iz Poljske Foto: Instagram@e_l_w_i

Balkon mi je najdraže mjesto u stanu, on je zapravo produžetak mog doma u kojemu provodom najviše vremena. Prostor koji vidite na fotografijama jako je mali – 110 puta 200 centimetara što nije cijela površina balkona, već samo ona za uživanje  I pravi je dokaz da i malu površinu možemo lijepo urediti, otkrila nam je Ella.

Jastuci – koje mijenja sukladno raspoloženju, prozračne zavjese, puno svjetla i cvijeća zajedno su stvorili ugodnu atmosferu u kojoj ispijanje kave dobiva neku sasvim novu dimenziju.

Boho stan Elle iz Poljske Foto: Instagram@e_l_w_i

Ellin balkon oličenje je boho stila. Osim prirodnih materijala, poput trske koja ima dvostruku ulogu jer štiti od sunca, a istovremeno je u službi dobrog dizajna, do izražaja dolaze i vrlo efektna ogledala načinjena od istog materijala te cvijeće u visećim teglama.

Za detalje na morate trošiti puno novca, napominje Ella. Primjerice, ona je velike jastuke postavila na jednostavnu paletu i tako stvorila impresivnu balkonsku garnituru. Ovisno o raspoloženju, ponekad kauč zamijeni s udobnom ljuljačkom.

15 ideja kako zanemareni balkon pretvoriti u mjesto za uživanje

U galeriji na početku teksta pogledajte kako je Ella uredila ostatak svog stana.

Kuhinja je baš wow! Pogledajte stan od 33 kvadrata koji izaziva oduševljenje