Vrući ljetni dani pravo su vrijeme za slatka gastro osvježenja i bijeg od gradske vreve. Zaista posebnu slatku rapsodiju za nepce te idealni predah od ljetnih vrućina donosi zagrebačka gastro oaza Botanist čiju ćete skrivenu zelenu terasu pronaći na adresi Remetinečka 101.

Galerija

Njihov prijedlog za ljetne deserte su kolač od kraljevskih datulja i kolač od maka koje možete kušati u predivnm ambijentu. 

U okusima ovih slatkih specijaliteta posjetitelji mogu uživati na prepoznatljivoj terasi zelene oaze. U vrtu Botanista čije uređenje potpisuje arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, dok je stotinjak različitih vrsta biljaka dodao sam vlasnik Antonio Križić, vlada atmosfera koja nas vodi u čarobni svijet zelenila i šik detalja koji spajaju stilove najljepših europskih vrtova.

Botanist u Zagrebu Foto: PR

Posebnu pažnju privlači vrtna kućica napravljena od drveta po uzoru na paviljone klasističkih engleskih vrtova, a detalji su prave stare alatke za obrađivanje vrta. Idealan je ovo dodatak freski na vanjskom dijelu terase koja prikazuje Sv. Fijakra koji je zaštitnik vrtlara.

Botanist u Zagrebu Foto: PR

Za one najmlađe tu je igralište izrađeno od drveta i panjeva u nekoj pomaknutoj nonšalantnoj poetici, a za one starije paviljon šank koji izgleda kao vrtna kućica za alat s hrpom starog alata, kutija i tegli.

Veliki koncertni klavir postao je pak žardinjera na novoj zelenoj terasi usred lijepo uređenog travnjaka, stoga vrijedi posjetiti ovo mjesto kad poželite pobjeći od gradske vreve. 

Botanist u Zagrebu Foto: PR

Zaljubljene svjetiljke: Zagrebačka klupa iza koje stoji prava romantična priča