Poznata pariška robna kuća Galeries Lafayette iz godine u godinu oduševljava svojim božićnim ruhom.

Slavno šoping odredište svake godine obasjaju tisuće lampica, a središnje mjesto ima čudesno božićno drvce koje je i ove godine privuklo pozornost javnosti i oduševilo ljubitelje Božića. 

Drvce, uz koje se redovito vežu epiteti sjajno i veličanstveno, smješteno je u samom srcu robne kuće i već je samo po sebi dovoljan razlog da, ako vas za vrijeme blagdana put nanese u Pariz, posjetite ovu robnu kuću.

Umjetna raskoš: Drvca koja izgledom pariraju pravima, a trajat će godinama

15 ideja kako kuglicama ukrasiti blagdanski stol, prozor, vjenčić za vrata,...

Tema je ovogodišnjeg uređenja božićna košnica, pa je na vrh drvca smještena svjetlucava matica koja je samo početak raskošne dekoracije i drvca koje je postalo jedan od zaštitnih znakova blagdanskog Pariza. Ostatak drvca prekriven je predivnim zimskim cvjetovima i vrijednim pčelama, a svakih 30 minuta posjetitelji imaju priliku uživati u svjetlosnom showu.

Božićno drvce koje je zapravo obješeno o kupolu prvi put je tamo postavljeno 1976. godine, a tijekom blagdanskog razdoblja trgovina organizira i niz izložbi i raznih drugih događanja.

Zagrebačka bajka: Najčarobnija "slastičarnica" kakvu bi poželio i Pariz

Raskošno drvce nije jedini detalj vrijedan spomena. Na krovu ove robne kuće otvoreno je i klizalište pa posjetitelji mogu uživati u klizanju s pogledom na predivni božićni Pariz.