U nastavku provjerite koji je puni potencijal ribeža i čemu služe sve njegove četiri strane.

Velike rupe – za grubo ribanje

Ova strana s velikim, širokim rupama najčešće se koristi za ribanje tvrdih sireva poput čedara ili gaude, ali i za povrće poput krumpira, tikvica i mrkve. Idealna je kada želite dobiti veće komade koji će zadržati teksturu, primjerice za salate.

Srednje rupe – za fino ribanje

Strana sa srednje velikim rupama odlična je za finije ribanje povrća poput mrkve, tikvica ili jabuka, posebno kada ih želite umiješati u tijesto za muffine, palačinke ili kolače. Također je korisna za ribanje sira koji se treba brzo otopiti, poput mozzarelle ili ementalera.

Sitne rupe sa šiljcima – za sitno ribanje i začine

Ova strana s malim, oštrim rupama često se koristi za ribanje tvrdih sireva poput parmezana u finu teksturu, kao i za začine poput muškatnog oraščića ili đumbira. Također je pogodna za ribanje čokolade ili korice citrusa kada želite dodati aromu jelima ili desertima.

Oštri otvori – za rezanje na tanke ploške

Strana s jednim ili više oštrih otvora služi za rezanje namirnica na tanke ploške. Idealna je za rezanje krastavaca, tikvica, krumpira ili tvrdih sireva kada želite dobiti tanke, ujednačene kriške za salate ili sendviče.

Mala rupa na umivaoniku zapravo je jako važna, znate li čemu služi? Evo kako za minutu skinuti naljepnicu sa staklenke Dogodi li vam se nekad da se folija ne može odmotati? Evo što tada učiniti