Popularna američka tinejdžerska dramska serija "Dawson's Creek" počela se prikazivati 20. siječnja 1998. godine. Autor Kevin Williamson osmislio je priču o tinejdžeru Dawsonu zaljubljenom u filmove i njegovim prijateljima na temelju svojih tinejdžerskih dana, a nije ni slutio da će serija postići tako velik uspjeh.

Glavnu glumačku ekipu serije čine James Van Der Beek (Dawson), Katie Holmes (Joey), Joshua Jackson (Pacey) i Michelle Williams (Jen). Upravo su oni postigli najveći uspjeh nakon završetka snimanja serije 2003. godine, a posebno se mora istaknuti Michelle koja je do sada već četiri puta bila nominirana za nagradu Oscar.

Drago mi je što smo bili dio formativnih godina za fanove. Mislim da zato ljudi osjećaju tako veliku povezanost s likovima iz serije. Kada te nešto dotakne tijekom odrastanja, nekako zauvijek ostane s tobom. Ono što dođe do tebe u to vrijeme kada si toliko otvoren i pokušavaš shvatiti tko si, jednostavno ostane dio tebe, kazala je Michelle nedavno za EW.

U nastavku testirajte svoje znanje o seriji "Dawson's Creek" i riješite kviz koji će vam pokazati koliko je zapravo poznajete.