U kuhinji, koja je često srce svakog doma, daska za rezanje je jedan od najčešće korištenih predmeta, ali i jedan od onih koji najbrže pokupi neugodne mirise. Bilo da režete povrće, voće ili meso, mirisi koji ostanu mogu utjecati na okus hrane koju pripremate.
Svi mi znamo da nakon rezanja češnjaka ili luka na dasci, miris može ostati dugo, bez obzira koliko temeljito oprali površinu. Često posežemo za različitim sredstvima koja obećavaju čistoću i svježinu, ali uz njih dolaze i kemikalije koje možda želimo izbjeći. Srećom, postoji jednostavan, prirodan način koji ne samo da će očistiti vašu dasku, već će joj vratiti svježinu, a miris koji ostaje bit će prošlost.
Ovaj trik je temelj za čišćenje daske koji ne uključuje agresivne kemikalije, a možete ga primijeniti s onim što već imate u kuhinji. Ne samo da ćete odabrati zdraviji pristup, već ćete uživati u mirisima citrusa, koji su prirodni i umirujući. Sve što vam treba su krupna morska sol i limun.
Čisti bakterije i osvježava
Pospite dasku krupnom soli i trljajte je prepolovljenim limunom, možete i polovicom iz koje ste već cijedili sok.
Sol će djelovati kao prirodni abraziv, uklanjajući nečistoće i masnoće, dok kiselina iz limuna čisti bakterije i neutralizira mirise. Kružnim pokretima, temeljito obradite cijelu površinu daske. Nakon toga, isperite dasku hladnom vodom i obrišite je suhom krpom.
U samo nekoliko minuta ovako možete osvježiti svoju dasku i održati je u savršenom stanju – bez potrebe za skupim sredstvima.
Provjerite i najučinkovitiji trik za čišćenje pećnice.