Hrvatska prva dama, prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, godinama njeguje elegantan stil odijevanja. Gdje god se pojavi, prva dama odjevena je primjereno, baš kako i priliči njezinoj funkciji te prigodama koje uveliča svojim prisustvom.

Galerija

Imali smo priliku vidjeti je u raznim modnim izdanjima i efektnim odjevnim komadima, a posebno voli upečatljiv nakit. Međutim, kada je su u pitanju cipele, uglavnom igra na sigurno.

Sanja Musić Milanović u klasičnim crnim salonkama Foto: Slavko Midzor/Pixsell

U većini prigoda vjerna je crnim modelima, primjerice klasičnim salonkama u crnoj boji. Često nosi i cipele u bež boji, također vrlo neutralne i svestrane.

Sanja Musić Milanović u bež salonkama Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Rijetko riskira s odabirom obuće, kao što je to napravila prošli tjedan na panelu povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski zavod za javno zdravstvo predstavili su rezultate prvog standardiziranog programa mentalnozdravstvenog opismenjavanja učitelja i nastavnika na nacionalnoj razini, PoMoZi Da.

Sanja Musić Milanović u ružičastim cipelama Foto: Robert Anic/Pixsell

Prva dama nadogradila je svoju kombinaciju ružičastim "slingback" salonkama s potpeticom umjerene visine i tako obuću uskladila s bojom suknje.

Usklađivala je i 2020. u Sinju kada je na 305. Sinjsku alku došla u ženstvenoj ljubičastoj haljini i ljubičastim salonkama od brušene kože s metalnom ukrasnom kopčom.

Sanja Musić Milanović u ljubičastim salonkama u Sinju 2020. Foto: Tom Dubravec/Cropix

I danas se pamti njezina kombinacija sa svečane proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju koja je 30. lipnja 2013. organizirana u Zagrebu. Prva dama tada je odjenula odličnu bijelu haljinu, a spojila ju je sa salonkama u jarkoj nijansi crvene boje, ukrašenima mašnom.

Sanja Musić Milanović u crvenim salonkama Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell

U nekoliko navrata pokazala je da u svojoj garderobi ima i povoljne cipele komercijalnih brendova. Prilikom predstavljanja UNICEF-ove humanitarne utrke "Mliječna staza" 2022. godine, decentno odijelo nadopunila je upečatljivim salonkama brenda Stradivarius. Svjetloplavi model na vezanje s teksturom životinjske kože razigrao je ozbiljno izdanje prve dame.

Sanja Musić Milanović u salonkama na vezanje Foto: Nera Simic/Pixsell

Sanja Musić Milanović za Washington odabrala elegantno i ležerno bijelo izdanje, koje vam se više sviđa?

Sanja Musić Milanović: Zanimljiv sako zbog kojeg je elegancija dobila novo lice

Sanja Musić Milanović: Izbor ružičaste suknje popularnog brenda idealan je za ovu kombinaciju