S prvim hladnijim jesenskim danima, u street style izdanjima pojavljuju se kožnati odjevni komadi koje tijekom ljeta s razlogom izbjegavamo. To je vrijeme za prozračne i lagane materijale koji našem tijelu dopuštaju da diše, a onda nam jesen daje priliku da se vratimo efektnoj koži.

Galerija

Koliko upečatljivi mogu biti kožnati komadi, dokazuje i ovo sjajno izdanje sa zagrebačke špice. Zgodna dama oduševila nas je odabirom haljine koju potpisuje japanski dizajner Junya Watanabe.

Zgodna dama sa špice u odličnoj haljini brenda Junya Watanabe Foto: Josip Moler/Cropix

Dizajn je izučavao na fakultetu Bunka u Tokiju, a nakon diplome 1984. godine krenuo je na praksu u slavnoj japanskoj modnoj kuću s pariškom bazom, Comme des Garçons.

Postao je štićenik njezine osnivačice, Rei Kawakubo, a od 1993. unutar modne kuće radi liniju pod vlastitim imenom te izlaže na Pariškom tjednu mode.

Haljina brenda Junya Watanabe Foto: Mytheresa

Haljina brenda Junya Watanabe Foto: Mytheresa

Uoči revije na nedavno završenom PFW-u, kolekciju za proljeće/ljeto 2025. godine najavio je jednom jedinom rečenicom koja savršeno sažima njegovu dizajnersku filozofiju: "Osjećam da je abnormalna odjeća potrebna u našem svakodnevnom životu."

Junya Watanabe, jesen/zima 2024. Foto: Profimedia

Dokazao se i kao modni inovator kada je u muškoj kolekciji za jesen/zimu 2016. godine predstavio kapute sa solarnim panelima. Pitate se zašto bi vam trebao solarni panel na kaputu? Zato da u njemu možete mirno puniti mobitel dok, primjerice, ispijate kavu u gradu.

Junya Watanabe predstavio je kaput sa solarnim panelima u muškoj kolekciji za jesen/zimu 2016. Foto: Profimedia

U svom radu koristi razne materijale, a umjetna koža jedan je od onih koji se provlači kroz većinu njegovih kolekcija. Haljina sa zagrebačke špice, koja na prvu djeluje kao spoj prsluka i suknje, sjajan je primjer njegovog avangardnog dizajnerskog izričaja.

Zgodna dama sa špice u odličnoj haljini brenda Junya Watanabe Foto: Josip Moler/Cropix

Naša današnja street style zvijezda ispod nje je nosila lepršavu čipkastu suknju i crnu dolčevitu dugih rukava.

Visoke crne čizme od brušene kože i kožnate rukavice s odrezanim krajevima zaokružile su ovo izdanje koje najbolje možemo opisati kao riskantan spoj takozvane Matrix estetike i boho stila te zaključiti kako se rizik definitivno - isplatio.

Junya Watanabe, jesen/zima 2024. Foto: Profimedia

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu

Ljepotica sa zagrebačke špice potvrdila popularnost najvećeg jesenskog trenda

Želimo ih! Predobre čizme ljepotice iz centra Zagreba zbog kojih bijela haljina izgleda još bolje