Duga kosa zaštitni je znak mnogobrojnih rock-pjevača. Ni hrvatski glazbenici nisu u tome iznimka. I dok neki, poput Brune Langera iz grupe Atomskog skloništa od dugih uvojaka ne odustaju ni u sedamdesetim godinama života, drugi su svoje duge uvojke skratili prije dosta godina.

Galerija

Tony Cetinski već dugi niz godina nosi kratku kosu, a jedan je i od rijetkih Hrvata koji je javno priznao da se podvrgnuo transplantaciji kose. No rijetki se sjećaju da je na početku karijere imao dugu kosu.

Kovrčavi dugi uvojci krasili su i naslovnicu njegova albuma "Ljubomora", koji je izdan davne 1992. godine, a podijelio ga je sa svojim obožavateljima na Facebooku na 20. godišnjicu od izlaska.

Kao dugokosi mladić pjevačku karijeru započeo je i kantautor Zlatan Stipišić Gibonni u rock-grupi Osmi putnik, ali i splitski glazbenik Giuliano Đanić.

Tony Cetinski s bratom Matteom u rujnu 2023. godine Foto: Marijana Banko/Cropix

Iako danas ima kratku kosu, s frizurama je tijekom karijere često eksperimentirao i Petar Grašo, a nedavno je i svoju dugu kosu skratio i Luka Nižetić.

Kako su slavni hrvatski pjevači izgledali kao dugokosi mladići, a kako im stoji kratka kosa, otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Zlatan Stipišić Gibonni nosio je dugu kosu na početku karijere Foto: J.P. / Duje Klaric/Cropix

Što im bolje stoji? Poznati Hrvati koji su privukli pažnju novom bojom kose

Ćelava glava njihov je zaštitni znak: Kako su ovi poznati Hrvati izgledali s kosom?