Duga kosa zaštitni je znak mnogobrojnih rock-pjevača. Ni hrvatski glazbenici nisu u tome iznimka. I dok neki, poput Brune Langera iz grupe Atomskog skloništa od dugih uvojaka ne odustaju ni u sedamdesetim godinama života, drugi su svoje duge uvojke skratili prije dosta godina.

Galerija Petar Grašo na početku karijere nosio je dugu kosu Giuliano Đanić nekad je također imao dugu kosu Luka Nižetić nedavno je skratio duže uvojke +3 Zlatan Stipišić Gibonni nosio je dugu kosu na početku karijere

Tony Cetinski već dugi niz godina nosi kratku kosu, a jedan je i od rijetkih Hrvata koji je javno priznao da se podvrgnuo transplantaciji kose. No rijetki se sjećaju da je na početku karijere imao dugu kosu.

Kovrčavi dugi uvojci krasili su i naslovnicu njegova albuma "Ljubomora", koji je izdan davne 1992. godine, a podijelio ga je sa svojim obožavateljima na Facebooku na 20. godišnjicu od izlaska.

Kao dugokosi mladić pjevačku karijeru započeo je i kantautor Zlatan Stipišić Gibonni u rock-grupi Osmi putnik, ali i splitski glazbenik Giuliano Đanić.

Tony Cetinski s bratom Matteom u rujnu 2023. godine Tony Cetinski s bratom Matteom u rujnu 2023. godine (Foto: Marijana Banko/Cropix)

Iako danas ima kratku kosu, s frizurama je tijekom karijere često eksperimentirao i Petar Grašo, a nedavno je i svoju dugu kosu skratio i Luka Nižetić.

Kako su slavni hrvatski pjevači izgledali kao dugokosi mladići, a kako im stoji kratka kosa, otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Zlatan Stipišić Gibonni nosio je dugu kosu na početku karijere Zlatan Stipišić Gibonni nosio je dugu kosu na početku karijere (Foto: J.P. / Duje Klaric/Cropix)

Što im bolje stoji? Poznati Hrvati koji su privukli pažnju novom bojom kose Borna Gojo obojio je kosu u plavo zbog oklade Ivan Rakitić tijekom karijere je često eksperimentirao s frizurama i bojom kose Mladi glumac Robert Španić također je izblajhao kosu +4 U plavo se ofarbao i Slavko Sobin

Ćelava glava njihov je zaštitni znak: Kako su ovi poznati Hrvati izgledali s kosom? Ćelava glava zaštitni je znak Damira Urbana, Mislava Ćavajde i Mile Kekina Mile Kekin nekoć je imao crnu kosu Mislav Čavajda +3 Goran Grgić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju