Smijeh, glazba i puno plesa. Upravo je to obilježilo prošlo subotnje prijepodne dok smo u sklopu događaja ''Zapleši s nama'' učili od najboljih i zaplesali u ritmovima salse, cha-cha-cha, bečkog valcera, ali i posložili se u liniju kako bismo poput pravih kauboja zaplesali popularni line dance koji viđamo u filmovima.

Galerija

Naš događaj ''Zapleši s nama'' sada je već postao tradicija zbog koje je Europski trg i ove godine oživio. Nakon prošlogodišnje uspješnice događaj smo morali ponoviti, a toga dana ponovo se slavio ples. Brojni polaznici koji su se ranije prijavili za radionice uskočili su u svoje plesne cipelice i zaplesali raznim plesnim stilovima. Oni koji se nisu uspjeli prijaviti ranije učinili su to na licu mjesta i uživali u zabavnim plesnim radionicama koje su ih u potpunosti razdrmale tog subotnjeg prijepodneva.

Sudionici su svojim plesnim koracima otjerali kišne oblake i prizvali sunce, zbog kojeg je događaj zasjao punim sjajem. Plesalo se od 10 ujutro pa sve do 13:30, a voditeljska palica ponovo je pripala našoj Miji Kovačić, koja je animirala sve prisutne. Čini se kako je i ova godina godina plesa, u kojoj je show ''Ples sa zvijezdama'' probudio ljubav prema plesu i sve ponovo potaknuo na pokret.

Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Prva radionica odmah je počela vatreno, i to sa živahnom salsom koja je sve dobro razbudila, kao i mirišljava kava Anamaria, bez koje se ne započinje jutro. Anamaria kavi možemo zahvaliti na ovoj fenomenalnoj radionici, a kako plesati u ritmu razigrane salse, pokazao nam je poznati plesač Hrvoje Kraševac iz plesnog studija Fever. Njegove plesne koreografije mogli smo gledati u prvim sezonama Plesa sa zvijezdama, tako da su svi prisutni bili u dobrim rukama.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Na plesnom podiju bilo je uzbudljivo, no mnogi su korake brzo pohvatali, a oni najbolji bili su i nagrađeni. Hrvoje je po završetku radionice odabrao tri polaznika koji su ga svojim plesnim koracima očarali i poklonio im Anamaria pakete, uz čiju će kavu dan odmah ljepše započeti.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Odmah nakon toga uslijedila je druga radionica pod stručnim okom Marka Mrkića koju nam je donio Chio. Sudionici su odmah uhvatili partnera pod ruku i zaputili se na sredinu plesnog podija jer plesao se bečki valcer. Poznati hitovi parove su nosili po cijelom podiju, dok su promatrači radoznalo grickali Chio čips i uživali u prekrasnom prizoru.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Marko ima svoj plesni studio Lijeva i desna, u kojem već godinama pomaže parovima naučiti korake raznih plesnih stilova, a to je činio i prošle subote učeći ih bečkom valceru. Njegove korisne savjete mnogi su usvojili i oduševili prisutne, a to je trebalo i nagraditi. Po završetku radionice Marko je odabrao par koji ga je osvojio svojom izvedbom i nagradio ga vrećicama punim Chio grickalica, uz koje će večernji filmovi biti puno slasniji.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Nakon Marka plesni je podij preuzeo Tihomir Ciglar iz plesnog studija Fredi i odmah sve prisutne postrojio u vrstu jer je došlo vrijeme za radionicu line dancinga. Tu zabavnu radionicu koja je idealna za one koji ne vole plesati u paru donio nam je Somersby, u čijem su kutku svi plesači mogli utažiti žeđ i potražiti osvježenje u novom Somersbyjevu okusu marakuja.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Iz plesnog studija Fredi dolazi nam i pobjednica ovogodišnjeg Plesa sa zvijezdama Paula Jeričević, a iako nam se ove godine nije uspjela pridružiti, zabave nije nedostajalo. Zbog uzbudljivog plesa svi su se osjećali kao da su ispali iz filma Footloose, čija se pjesma i vrtjela dok su polaznici učili korake. Takvo marljivo ponašanje bilo je i nagrađeno, a Tihomir je po završetku nagradio dva sretnika Somersbyjevim paketima.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Odmah po završetku Tihomirove radionice na pozornicu su stupili poznati plesači Plesa sa zvijezdama - Helena Naletilić i Patrik Seretin iz plesnog centra Zagreb by Nicolas. Njih dvoje učili su sudionike kako plesati jedan od najstrastvenijih i najromantičnijih latinoameričkih plesova – cha-cha-cha. Radionicu nam je donio Iso Sport jer u Vindiji znaju da taj ples zahtijeva puno energije i da ju je potom potrebno nadomjestiti, a to ćemo najbolje učiniti pomoću izotoničnog napitka kao što je Iso Sport.
Za ovaj crni petak upotpunite svoju kućnu teretanu sportskom opremom Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Baš poput ostalih radionica dotad, i u toj su najbolji bili nagrađeni. Tako su Helena i Patrik odabrali šestero najboljih koji su ih svojim plesnim koracima uspješno zaveli i osvojili te podijelili vrijedne pakete Iso Sport kako bi povratili potrošenu energiju.

Točno u podne započeo je pravi glazbeni spektakl Lane Jurčević, koja je atmosferu dovela do usijanja. Pjevala je svoje poznate hitove, ali i neke strane, i zajedno sa svojim atraktivnim plesačicama priredila pravi show. Njezin glazbeno-plesni nastup donio nam je i njezin brend La PIEL, koji je u svome kutku predstavio neodoljive mirisne pilinge i mazalice od kojih koža prekrasno sjaji. Oni su nam pokazali kako dodatno zabljesnuti na plesnom podiju i istaknuti se u masi.

Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Na pozornici joj se pridružio i Hrvoje Kraševac, s kojim je Lana plesala u drugoj sezoni Plesa sa zvijezdama i gotovo odnijela pobjedu. Kako bi se prisjetili starih dana, njih su dvoje zaplesali bečki valcer i tako potaknuli sve da pokažu što su naučili na radionici Marka Mrkića.
Uz posljednje ritmove bečkog valcera ušli smo u tombolu u kojoj su posjetitelji mogli osvojiti vrijedne nagrade naših pokrovitelja – Iso sport, Anamaria, Somersby, Chio i La PIEL. Čak 38 paketa donijelo je osmijeh na lice svim dobitnicima te su oni kasnije otišli kući punih ruku.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Kao šećer na kraju, svi smo uživali u fenomenalnom showu koji su nam priredile plesne skupine B Residance, Station No5 i plesni studio Instinct.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

B Residance već je dobro poznati plesni klub koji je ostvario odlične rezultate na raznim hip-hop natjecanjima, a prošle subote pokazao nam je svoje izvedbe različitih skupina - od najmlađih do najstarijih.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Odmah nakon njih svojim nas je nastupom oduševio Station No5, plesni studio u kojem se mogu učiti razni plesni stilovi, od hip-hopa, housa do suvremenog plesa. Posebno je impresivna bila izvedba koju su nam priredili u sklopu poznate etnopjesme i tako očarali sve prisutne.
Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Zadnji, ali nimalo manje važan bio je plesni studio Instinct, koji njeguje brojne stilove od jazz dancea, MTV commercial i urban fusiona, a svoje plesačice i plesače upoznaju i s osnovama baleta, a tada su nam svojim nastupom pokazali kako se to instinktivno pleše.

Hvala svima koji su sudjelovali i zaplesali s nama na našem eventu ''Zapleši s nama'', te se nadamo da ćemo se iduće godine ponovo vidjeti na istom mjestu, u isto vrijeme, uz još više plesnih radionica, nagrada i iznenađenja.

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Anamaria, Somersby, Vindija, Intersnack i La PIEL po najvišim profesionalnim standardima.