Smijeh, glazba i puno plesa. Upravo je to obilježilo prošlo subotnje prijepodne dok smo u sklopu događaja ''Zapleši s nama'' učili od najboljih i zaplesali u ritmovima salse, cha-cha-cha, bečkog valcera, ali i posložili se u liniju kako bismo poput pravih kauboja zaplesali popularni line dance koji viđamo u filmovima.

Galerija Zapleši s nama Zapleši s nama Zapleši s nama +48 Zapleši s nama

Naš događaj ''Zapleši s nama'' sada je već postao tradicija zbog koje je Europski trg i ove godine oživio. Nakon prošlogodišnje uspješnice događaj smo morali ponoviti, a toga dana ponovo se slavio ples. Brojni polaznici koji su se ranije prijavili za radionice uskočili su u svoje plesne cipelice i zaplesali raznim plesnim stilovima. Oni koji se nisu uspjeli prijaviti ranije učinili su to na licu mjesta i uživali u zabavnim plesnim radionicama koje su ih u potpunosti razdrmale tog subotnjeg prijepodneva.

Sudionici su svojim plesnim koracima otjerali kišne oblake i prizvali sunce, zbog kojeg je događaj zasjao punim sjajem. Plesalo se od 10 ujutro pa sve do 13:30, a voditeljska palica ponovo je pripala našoj Miji Kovačić, koja je animirala sve prisutne. Čini se kako je i ova godina godina plesa, u kojoj je show ''Ples sa zvijezdama'' probudio ljubav prema plesu i sve ponovo potaknuo na pokret.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Prva radionica odmah je počela vatreno, i to sa živahnom salsom koja je sve dobro razbudila, kao i mirišljava kava Anamaria, bez koje se ne započinje jutro. Anamaria kavi možemo zahvaliti na ovoj fenomenalnoj radionici, a kako plesati u ritmu razigrane salse, pokazao nam je poznati plesač Hrvoje Kraševac iz plesnog studija Fever. Njegove plesne koreografije mogli smo gledati u prvim sezonama Plesa sa zvijezdama, tako da su svi prisutni bili u dobrim rukama.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Na plesnom podiju bilo je uzbudljivo, no mnogi su korake brzo pohvatali, a oni najbolji bili su i nagrađeni. Hrvoje je po završetku radionice odabrao tri polaznika koji su ga svojim plesnim koracima očarali i poklonio im Anamaria pakete, uz čiju će kavu dan odmah ljepše započeti.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Odmah nakon toga uslijedila je druga radionica pod stručnim okom Marka Mrkića koju nam je donio Chio. Sudionici su odmah uhvatili partnera pod ruku i zaputili se na sredinu plesnog podija jer plesao se bečki valcer. Poznati hitovi parove su nosili po cijelom podiju, dok su promatrači radoznalo grickali Chio čips i uživali u prekrasnom prizoru.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Marko ima svoj plesni studio Lijeva i desna, u kojem već godinama pomaže parovima naučiti korake raznih plesnih stilova, a to je činio i prošle subote učeći ih bečkom valceru. Njegove korisne savjete mnogi su usvojili i oduševili prisutne, a to je trebalo i nagraditi. Po završetku radionice Marko je odabrao par koji ga je osvojio svojom izvedbom i nagradio ga vrećicama punim Chio grickalica, uz koje će večernji filmovi biti puno slasniji.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Nakon Marka plesni je podij preuzeo Tihomir Ciglar iz plesnog studija Fredi i odmah sve prisutne postrojio u vrstu jer je došlo vrijeme za radionicu line dancinga. Tu zabavnu radionicu koja je idealna za one koji ne vole plesati u paru donio nam je Somersby, u čijem su kutku svi plesači mogli utažiti žeđ i potražiti osvježenje u novom Somersbyjevu okusu marakuja.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Iz plesnog studija Fredi dolazi nam i pobjednica ovogodišnjeg Plesa sa zvijezdama Paula Jeričević, a iako nam se ove godine nije uspjela pridružiti, zabave nije nedostajalo. Zbog uzbudljivog plesa svi su se osjećali kao da su ispali iz filma Footloose, čija se pjesma i vrtjela dok su polaznici učili korake. Takvo marljivo ponašanje bilo je i nagrađeno, a Tihomir je po završetku nagradio dva sretnika Somersbyjevim paketima.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Odmah po završetku Tihomirove radionice na pozornicu su stupili poznati plesači Plesa sa zvijezdama - Helena Naletilić i Patrik Seretin iz plesnog centra Zagreb by Nicolas. Njih dvoje učili su sudionike kako plesati jedan od najstrastvenijih i najromantičnijih latinoameričkih plesova – cha-cha-cha. Radionicu nam je donio Iso Sport jer u Vindiji znaju da taj ples zahtijeva puno energije i da ju je potom potrebno nadomjestiti, a to ćemo najbolje učiniti pomoću izotoničnog napitka kao što je Iso Sport.
Za ovaj crni petak upotpunite svoju kućnu teretanu sportskom opremom Za ovaj crni petak upotpunite svoju kućnu teretanu sportskom opremom Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Baš poput ostalih radionica dotad, i u toj su najbolji bili nagrađeni. Tako su Helena i Patrik odabrali šestero najboljih koji su ih svojim plesnim koracima uspješno zaveli i osvojili te podijelili vrijedne pakete Iso Sport kako bi povratili potrošenu energiju.

Točno u podne započeo je pravi glazbeni spektakl Lane Jurčević, koja je atmosferu dovela do usijanja. Pjevala je svoje poznate hitove, ali i neke strane, i zajedno sa svojim atraktivnim plesačicama priredila pravi show. Njezin glazbeno-plesni nastup donio nam je i njezin brend La PIEL, koji je u svome kutku predstavio neodoljive mirisne pilinge i mazalice od kojih koža prekrasno sjaji. Oni su nam pokazali kako dodatno zabljesnuti na plesnom podiju i istaknuti se u masi.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Na pozornici joj se pridružio i Hrvoje Kraševac, s kojim je Lana plesala u drugoj sezoni Plesa sa zvijezdama i gotovo odnijela pobjedu. Kako bi se prisjetili starih dana, njih su dvoje zaplesali bečki valcer i tako potaknuli sve da pokažu što su naučili na radionici Marka Mrkića.
Uz posljednje ritmove bečkog valcera ušli smo u tombolu u kojoj su posjetitelji mogli osvojiti vrijedne nagrade naših pokrovitelja – Iso sport, Anamaria, Somersby, Chio i La PIEL. Čak 38 paketa donijelo je osmijeh na lice svim dobitnicima te su oni kasnije otišli kući punih ruku.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Kao šećer na kraju, svi smo uživali u fenomenalnom showu koji su nam priredile plesne skupine B Residance, Station No5 i plesni studio Instinct.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
B Residance već je dobro poznati plesni klub koji je ostvario odlične rezultate na raznim hip-hop natjecanjima, a prošle subote pokazao nam je svoje izvedbe različitih skupina - od najmlađih do najstarijih.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Odmah nakon njih svojim nas je nastupom oduševio Station No5, plesni studio u kojem se mogu učiti razni plesni stilovi, od hip-hopa, housa do suvremenog plesa. Posebno je impresivna bila izvedba koju su nam priredili u sklopu poznate etnopjesme i tako očarali sve prisutne.
Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Zadnji, ali nimalo manje važan bio je plesni studio Instinct, koji njeguje brojne stilove od jazz dancea, MTV commercial i urban fusiona, a svoje plesačice i plesače upoznaju i s osnovama baleta, a tada su nam svojim nastupom pokazali kako se to instinktivno pleše.

Hvala svima koji su sudjelovali i zaplesali s nama na našem eventu ''Zapleši s nama'', te se nadamo da ćemo se iduće godine ponovo vidjeti na istom mjestu, u isto vrijeme, uz još više plesnih radionica, nagrada i iznenađenja.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Anamaria, Somersby, Vindija, Intersnack i La PIEL po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju