Od ukusnih specijaliteta koji dolaze u slanim i slatkim varijantama, preko raznih dekoracija u interijeru, ali i vanjskom prostoru, pa sve do kreativnih primjeraka rezbarenih bundeva koje su karakteristične za ovo doba godine i u kojima klinci uživaju – bundeva je puno više od debeljuškastog povrća.
Iako u našim krajevima rezbarenje bundeve uoči Noći vještica i nije tako popularno kao u SAD-u i ostatku svijeta, taj zanimljivi irski običaj mogao bi postati kvalitetno provedeno vrijeme s klincima, posebno malenim kreativcima koji uživaju u stvaranju rukama.
Ako imate mališana kojemu bi rezbarenje bundeve moglo biti zabavno, ili ste pak i sami zainteresirani za obilježavanje toga zanimljivog dana, zavirite u našu galeriju na početku teksta i inspirirajte se genijalnim idejama za rezbarenje bundeve i uređenje interijera i eksterijera.
Pročitajte i nekoliko savjeta za rezbarenje bundeve.
- Bundevu čuvajte na suhom i hladnom mjestu i pripazite da nema doticaja s vlagom kako bi dulje ostala svježa. Važno je da bundeva ima dobru cirkulaciju zraka.
- Kako biste spriječili da bundeva poprimi neuglednu smeđu boju, premažite je vazelinom ili limunovim sokom.
- Za rezbarenje birajte neoštećenu bundevu s čvrstom korom koja nije previše teška kako biste njome mogli rukovati.
- Kako biste spriječili neugodne mirise, bundevu premažite octom.