Teško je zamisliti jesensku kuhinju bez opojnih mirisa i okusa sočnih bundeva. One su vrlo fleksibilna namirnica koje se može iskoristiti za pripremu slanih i slatkih jela. Mi vam donosimo recept za neodoljivi cheesecake s pireom od pečenih bundeva.

Ako uspijete pronaći već gotov pire od bundeve u staklenki ili konzervi – za ovaj recept trebat će vam nešto kraće vremena. Ako ne možete, ne brinite. Pire se vrlo lako priprema od pečene bundeve.

Dovoljno je svježu bundevu prepoloviti, ukloniti koštice, a površinu ploda ispikati nožem na nekoliko mjesta. Bundevu potom stavite na lim za pečenje te u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva te pecite od pola sata do sat vremena – sve dok „meso“ bundeve ne omekša.

Pečena bundeva lagano će se odvojiti od kore – vilicom zdrobite mekani plod u pire i upotrijebite u receptu.

Za podlogu ovoga cheesecakea iskoristite omiljene čajne keksiće – upotrijebite možete one s okusom vanilije, kakaa, pa čak i od đumbira.

Recept za cheesecake s bundevom:

Sastojci za podlogu:

  • 150 g smrvljenih čajnih keksa po želji
  • 75 g rastopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

  • 450 g sirnog namaza (sa sobne temperature)
  • 400 g pirea od bundeve
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica cimeta u prahu
  • ½ čajne žličice muškatnog oraščića u prahu

Priprema cheesecakea od bundeve:

  1. Pripremite podlogu: čajne kekse sameljite u prah i pomiješajte s rastopljenim maslacem. Trebali biste dobiti smjesu nalik na mokar pijesak. Dobivenu smjesu utisnite u kalup promjera 20 centimetara koji ste prethodno malo namastili ili obložili papirom za pečenje.
  2. Mikserom istucite vrhnje u šlag. Stavite sa strane.
  3. U drugoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijte laganu jednoličnu kremu.
  4. Dodajte pire od bundeva, cimet u prahu, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se sastojci ne sljube.
  5. Ručno umiješajte šlag u kremu na bazi sira i bundeve.
  6. Dobivenu smjesu premažite preko podloge i stavite u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći. Po želji tortu možete staviti i u ledenicu.
  7. Cheesecake s bundevom poslužite s nešto dodatnog šlaga.


Isprobajte i ove recepte za neodoljivi cheesecake.

  Cheesecake s borovnicama Cheesecake s borovnicama: Recept za prefinu tortu sa sirom koja se ne peče

Slika nije dostupna Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata

Cheesecake sa sirupom od bazge Bez pečenja: Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge

Cheesecake s narančom i čokoladom Top kombinacija okusa: Recept za cheesecake s narančom i čokoladom

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju