Kiflice od bundeve
Kiflice od bundeve (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Zamijesile smo kiflice s bundevom i možemo vam reći - jedne su od najfinijih koje smo probale

09-10-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kad se miris pečene bundeve proširi domom, znamo da je jesen stigla u punom sjaju. Ove zlaćane kiflice od bundeve spajaju sve što volimo u jednom zalogaju — mekano, mirisno i savršeno podatno tijesto koje se topi u ustima. Možete ih raditi u slanoj ili slatkoj verziji, a svaka će jednako osvojiti i srce i nepce.

Idealne su uz jutarnju kavu, toplu juhu ili kao grickalica za jesenske večeri pod dekicom.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Recept je u nastavku. 

Kiflice od bundeve - sastojci:

za tijesto:

  • 500 g pečenog mesa bundeve (npr. butternut)
  • 700 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli (ili više, po ukusu)
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja

za premaz:

  • 1 žumanjak
  • malo vrhnja za kuhanje

za punjenje:

  • maslac narezan na kockice

Kiflice od bundeve - priprema:

  1. Pripremite bundevu: Operite je, prerežite napola i pecite u pećnici dok ne postane sasvim mekana. Kad se ohladi, izdubite meso i napravite pire.
  2. U toplo mlijeko dodajte žlicu brašna, žlicu šećera i kockicu kvasca. Ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte pire od bundeve, ulje, razmućeno jaje i pripremljeni kvasac. Umijesite mekano, podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom oko sat vremena da udvostruči volumen.
  4. Tijesto podijelite na dva dijela, svaki razvaljajte u krug i izrežite na trokute (kao za kroasane). Na širi dio svakog trokuta stavite kockicu maslaca i zarolajte prema vrhu.
  5. Kiflice posložite na lim obložen papirom za pečenje, premažite mješavinom žumanjka i vrhnja, a po želji pospite sezamom, kimom ili krupnom solju.
  6. Ostavite ih da odmaraju još sat vremena prije pečenja.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25–30 minuta, dok ne dobiju zlaćanu boju.
  8. Ako volite slatku verziju, u tijesto dodajte još malo šećera, a u sredinu stavite žličicu marmelade ili čokoladnog namaza — dobit ćete najnježnije jesenske slatke kiflice.

Dobar tek!

Pročitajte i recept za juhu od bundeve koja će se savršeno slagati uz ove kiflice.

Tražite još ideja za kiflice? Inspirirajte se našim bogatim popisom recepata za kiflice od dizanog tijesta. 

U nastavku možete pronaći još ideja za jela s bundevom.

Njoki u umaku od bundeve Tako kremasto: Umak od bundeve gotov je začas, a s njokima se slaže odlično

Pečena bundeva Pečena bundeva zbog koje i omiljeni krumpir pada u drugi plan

Kolač od bundeve s kremom od sira Kakvo bogatstvo aroma: Recept za kolač od bundeve s kremom od sira i vanilije

Bučnica Nema do bučnice: Pročitajte jednostavni recept za jesenski klasik

Muffini s bundevom i fetom Recept za brzinske muffine s fetom i bundevom koji nestaju brže od bučnice

Pročitaj još
Pročitaj još