Nastup Baby Lasagne na Dori s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" pratila je i savršeno osmišljena, energična koreografija za koju su zaslužni Luana Kličić i Sebastijan Žeželić, plesači koji su nastupili s Baby Lasagnom. S Luanom smo porazgovarali o tome kako je koreografija nastala, a plesačica nam je otkrila i kako je izgledalo slavlje nakon pobjede na Dori.

Galerija

Bok, ja sam Luana, dolazim iz Istre i plešem odmalena. Odrasla sam u Pazinu gdje sam plesala elemente lyricala, jazz dance-a, suvremenog stila i baleta. Za vrijeme fakulteta u Rijeci isprobala sam komercijalne stilove, a sada u Umagu gdje živim plešem latino - salsu i bachatu, predstavila nam se plesačica Luana Kličić koja s Baby Lasagnom nastupa u pjesmi "Rim Tim Tagi Dim".

Luana se tek posljednjih godina odvažila djelovati kao koreograf pa je tako koreografirala produkcijske nastupe, prve plesove za vjenčanja, koreografije za video spotove i slično. Osim plesa, bavi se i glumom, ali uživa i u svakoj voditeljskoj prilici koja joj se pruži.

Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 3 Foto: Livio Andrijic/Cropix

Tako vam je to kod mene, ples, gluma, vođenje evenata... Povezujem iskustva i znanja iz jednog segmenta u onaj drugi i posvećujem se projektu koji je trenutno aktualan, dodaje Luana koja je zajedno sa Sebastijanom Žeželićem, svojim plesnim partnerom u "Rim Tim Tagi Dim", osmislila koreografiju za Doru.

Radeći koreografiju najvažnije nam je bilo da je Marko (Baby Lasagna) zadovoljan, haha. Pjesma je toliko energična da i one sramežljive 'raspištolji'. Potakne te da se jednostavno opustiš, uhvatiš ritam i gibaš kao Rim Tim Tagi Dim. No ipak, trebalo se sabrati i pokušati kreirati nešto odmjereno, ali dojmljivo.

Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 3 Foto: Privatna arhiva

Odmah u početku bilo nam je jasno da ćemo spajati tradicionalne elemente s modernima i sve to ukalupiti u tematiku i priču pjesme. U koreografiji 'Rim Tim Tagi Dim' najvažnije je bilo prenijeti energiju, autentičnost i povezati cijeli tim na sceni u jedan izvedbeni koncept, otkriva.

U koreografiju su uklopili i folklorni ples, a Luana u šali kaže kako se taj ples zove - Rim Tim Tagi Dim.

Šalu na stranu, taj dio pjesme nam je bio važan moment. Željeli smo da on bude u duhu tradicije folklora i da na Dori bude upečatljiv, autentičan pokret koji se ponavlja i plesno je dostupan svima. Zamislili smo da je to ples kojeg pleše cijelo selo, kaže Luana koja je dojam ostavila i svojim scenskim outfitom za koji je zaslužna dizajnerica Valentina Pliško iz Pule, koja je i osvojila nagradu za najbolji kostim na Dori. Pri dizajniranju kostima kombinirala je elemente folklora i 'metala' odnosno spojila elemente sela i grada, što prati samu priču pjesme.

Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 2 Foto: Privatna arhiva

Kada su nakon pobjede na Dori stigli u backstage, otkrila nam je Luana, svi su se prvo dobro isplakali, izgrlili, nešto pojeli, a onda i pridružili obitelji i prijateljima Marka i njegove djevojke Elizabete. Nastavili su slaviti u obližnjem klubu s ostalim izvođačima, a vrhunac večeri bio je trenutak u kojem doslovno cijeli klub pjeva i pleše na "Rim Tim Tagi Dim" kao da je navijačka himna.

Eto, tako bih najbliže opisala taj osjećaj, kao da smo osvojili nogometno prvenstvo.

Zahvalnost, ponos, čista sreća, bilo je i zbunjenosti. Broj glasova nas je šokirao - pozitivno naravno. Od publike smo dobili pravi 'meow back'. Jednostavno osjećaj zahvalnosti i ponosa na cijeli tim i na predivnu publiku, najbolje navijače i glasače.

Najviše od svega bilo mi je drago zbog Marka. Znam koliko godina živi i stvara glazbu i zaista je zaslužio ovu pobjedu, podijelila je s nama plesačica koja se pojavljuje i u genijalnom spotu za pjesmu "Rim Tim Tagi Dim". Luana kaže da je snimanje spota bilo kao da su došli na pravu istarsku feštu.

Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 4 Foto: Privatna arhiva

I Baby Lasagna je ima u spotu: Znate li zašto su narančaste mace tako posebne?