Nastup Baby Lasagne na Dori s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" pratila je i savršeno osmišljena, energična koreografija za koju su zaslužni Luana Kličić i Sebastijan Žeželić, plesači koji su nastupili s Baby Lasagnom. S Luanom smo porazgovarali o tome kako je koreografija nastala, a plesačica nam je otkrila i kako je izgledalo slavlje nakon pobjede na Dori.

Galerija Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 6 Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 1 Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 2 +5 Kostime za Doru dizajnirala je dizajnerica Valentina Pliško iz Pule

Bok, ja sam Luana, dolazim iz Istre i plešem odmalena. Odrasla sam u Pazinu gdje sam plesala elemente lyricala, jazz dance-a, suvremenog stila i baleta. Za vrijeme fakulteta u Rijeci isprobala sam komercijalne stilove, a sada u Umagu gdje živim plešem latino - salsu i bachatu, predstavila nam se plesačica Luana Kličić koja s Baby Lasagnom nastupa u pjesmi "Rim Tim Tagi Dim".

Luana se tek posljednjih godina odvažila djelovati kao koreograf pa je tako koreografirala produkcijske nastupe, prve plesove za vjenčanja, koreografije za video spotove i slično. Osim plesa, bavi se i glumom, ali uživa i u svakoj voditeljskoj prilici koja joj se pruži.

Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 3 'U koreografiji "Rim Tim Tagi Dim" najvažnije je bilo prenijeti energiju, autentičnost i povezati cijeli tim na sceni u jedan izvedbeni koncept' (Foto: Livio Andrijic/Cropix)

Tako vam je to kod mene, ples, gluma, vođenje evenata... Povezujem iskustva i znanja iz jednog segmenta u onaj drugi i posvećujem se projektu koji je trenutno aktualan, dodaje Luana koja je zajedno sa Sebastijanom Žeželićem, svojim plesnim partnerom u "Rim Tim Tagi Dim", osmislila koreografiju za Doru.

Radeći koreografiju najvažnije nam je bilo da je Marko (Baby Lasagna) zadovoljan, haha. Pjesma je toliko energična da i one sramežljive 'raspištolji'. Potakne te da se jednostavno opustiš, uhvatiš ritam i gibaš kao Rim Tim Tagi Dim. No ipak, trebalo se sabrati i pokušati kreirati nešto odmjereno, ali dojmljivo.

Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 3 Luana Kličić i Sebastijan Žeželić osmislili su koreografiju za 'Rim Tim Tagi Dim' (Foto: Privatna arhiva)

Odmah u početku bilo nam je jasno da ćemo spajati tradicionalne elemente s modernima i sve to ukalupiti u tematiku i priču pjesme. U koreografiji 'Rim Tim Tagi Dim' najvažnije je bilo prenijeti energiju, autentičnost i povezati cijeli tim na sceni u jedan izvedbeni koncept, otkriva.

U koreografiju su uklopili i folklorni ples, a Luana u šali kaže kako se taj ples zove - Rim Tim Tagi Dim.

Šalu na stranu, taj dio pjesme nam je bio važan moment. Željeli smo da on bude u duhu tradicije folklora i da na Dori bude upečatljiv, autentičan pokret koji se ponavlja i plesno je dostupan svima. Zamislili smo da je to ples kojeg pleše cijelo selo, kaže Luana koja je dojam ostavila i svojim scenskim outfitom za koji je zaslužna dizajnerica Valentina Pliško iz Pule, koja je i osvojila nagradu za najbolji kostim na Dori. Pri dizajniranju kostima kombinirala je elemente folklora i 'metala' odnosno spojila elemente sela i grada, što prati samu priču pjesme.

Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 2 Na snimanju spota 'Rim Tim Tagi Dim' bilo je kao da su došli na pravu istarsku feštu (Foto: Privatna arhiva)

Kada su nakon pobjede na Dori stigli u backstage, otkrila nam je Luana, svi su se prvo dobro isplakali, izgrlili, nešto pojeli, a onda i pridružili obitelji i prijateljima Marka i njegove djevojke Elizabete. Nastavili su slaviti u obližnjem klubu s ostalim izvođačima, a vrhunac večeri bio je trenutak u kojem doslovno cijeli klub pjeva i pleše na "Rim Tim Tagi Dim" kao da je navijačka himna.

Eto, tako bih najbliže opisala taj osjećaj, kao da smo osvojili nogometno prvenstvo.

Zahvalnost, ponos, čista sreća, bilo je i zbunjenosti. Broj glasova nas je šokirao - pozitivno naravno. Od publike smo dobili pravi 'meow back'. Jednostavno osjećaj zahvalnosti i ponosa na cijeli tim i na predivnu publiku, najbolje navijače i glasače.

Najviše od svega bilo mi je drago zbog Marka. Znam koliko godina živi i stvara glazbu i zaista je zaslužio ovu pobjedu, podijelila je s nama plesačica koja se pojavljuje i u genijalnom spotu za pjesmu "Rim Tim Tagi Dim". Luana kaže da je snimanje spota bilo kao da su došli na pravu istarsku feštu.

Selo, priroda, traktor, kariola, istarska malvazija, narodna nošnja, ples... Sve je bilo jako autohtono, baš onako kako bi slavili u selu 'Rim Tim Tagi Dim', a za marendu smo jeli lazanje, sa smiješkom dodaje.

Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 4 Kostime za Doru dizajnirala je dizajnerica Valentina Pliško iz Pule (Foto: Privatna arhiva)

I Baby Lasagna je ima u spotu: Znate li zašto su narančaste mace tako posebne? Narančaste mačke - 2 Narančaste mačke - 1 Narančaste mačke - 3 +13 Narančaste mačke - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju