Ljepota je u očima promatrača, pogotovo ona fizička. Pojedine fizičke karakteristike koje jednima uopće nisu zanimljive drugima mogu biti izrazito privlačne, uključujući i nesavršenstva. I dok većina uopće ne bi znala opisati kako, primjerice, izgleda savršen muškarac, stručnjaci itekako imaju mišljenje o tome.

Galerija

Dr. Julian De Silva, voditelj londonskog Centra za naprednu facijalnu kozmetiku i plastičnu kirurgiju, koristio je digitalnu tehniku mapiranja lica kako bi ustanovio tko su najljepši slavni muškarci na svijetu. Točnije, nije istraživao samo njihovu ljepotu, bavio se i savršenstvom njihova lica.

Koristeći pravilo zlatnog reza i Fibonaccijev niz, estetski kirurg računao je u kojoj su mjeri savršena lica slavnih ljepotana.

Aaron Taylor-Johnson

Najljepšim muškarcem na svijetu (po standardima drevnih Grka) proglasio je britanskog glumca Aarona Taylor-Johnsona, jednog od najizglednijih kandidata za novog Jamesa Bonda.

1. Aaron Taylor Johnson Foto: Afp

"Aaron je bio jasan pobjednik kada smo izmjerili sve elemente fizičkog savršenstva na licu. Ono što je kod njega toliko posebno jest generalni oblik lica koji je s rezultatom od 99,2 posto samo 0,8 posto udaljen od potpunog savršenstva. Širina i dužina njegova nosa također je gotovo savršena s 98,8 posto. Ima i lijepo oblikovanu bradu koja je dobila rezultat od 95 posto", objasnio je De Silva.

Aaron Taylor-Johnson proglašen je najljepšim muškarcem na svijetu Foto: Afp

Lucien Laviscount

Na drugom mjestu po savršenstvu lica našao se glumac Lucien Laviscount, zvijezda serije "Emily u Parizu".

2. Lucien Laviscount Foto: Afp

Paul Mescal

Treće mjesto zauzeo je irski glumac Paul Mescal, jedan od trenutačno najtraženijih mladih glumaca u Hollywoodu.

3. Paul Mescal Foto: Afp

Zavirite u galeriju i pogledajte tko su ostale zvijezde s popisa 10 najljepših muškaraca na svijetu.

5. Jack Lowden Foto: Afp

Ovo je najljepša žena na svijetu prema pravilu zlatnog reza

Bernarda Marovt: Prije 40 godina tadašnja Jugoslavija dobila je jednu od svojih najljepših misica

Bez konkurencije: Je li ovo 20 najljepših slavnih žena svih vremena?