Vremena su kada nam malo ljepote, radosti i ljubavi uvijek treba, a prošećete li se ovih dana Dežmanovim prolazom u Zagrebu, u izlogu cvjetne galerije Saše Šekoranje dočekat će vas upravo takav prizor. Saša ga je uredio povodom Valentinova i posvetio dvjema legendarnim ljubavima koje su obilježile domaću glazbu.

Ljubavne priče Josipe Lisac i Karla Metikoša te Arsena Dedića i Gabi Novak nadahnule su Sašu Šekoranju da uređenje izloga svojeg cvjetnog studija ovoga Valentinova posveti upravo njima. Nakon božićnog izloga koji Saša svake godine dekorira s puno mašte i stila, i s temom Dana zaljubljenih privući će brojne znatiželjnike, neke i podsjetiti na dane mladosti i vrijeme kada su ta dva slavna para započinjala svoje ljubavi.

Veljača je nekako postala mjesec ljubavi. Ove godine posebno se trudim napraviti zanimljive izloge. Dati gradu razlog da i dalje živi. Trudim se na svoj način uljepšati gradsku svakodnevicu sebi i drugima, kaže Saša Šekoranja. Arsen i Gabi, Josipa i Karlo, dodaje, umjetnici su čiju glazbu obožava.

Fakin i diva: Najveća ljubavna priča hrvatske glazbene scene

Uživanje u jedinstvenom nastupu: Josipa Lisac održat će virtualni koncert na Valentinovo

To je morala biti neka luda energija kad su zajedno stvorili neke od najljepših i najsnažnijih ljubavnih pjesama. Oni su mi velika inspiracija i često me nadahnjuju u radu, otkriva Saša, kojemu njegova prijateljica Josipa Lisac često priča o Karlu. Iz tih priča nastala je ideja da bukete ruža omota u Karlove riječi Josipi koje su mu ostale urezane u pamćenje:

Ti si ja
Ja sam ti
Ti i ja smo mi...
Mi smo ja
A ti si mi

Saša je izloge svoje galerije u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici dekorirao omotima za bukete izrađene od novina na čijim su stranicama portreti i tekstovi ljubavi Josipe i Karla te Gabi i Arsena. O cvijeću, kaže, nije puno razmišljao, znao je da to moraju biti crvene ruže. Klasične, starinske i romantične.

Treba nam blještavila! Božićni izlog Saše Šekoranje ukrašen pticama ima posebno značenje

Osim buketa u izlozima Sašina cvjetnog studija dočekat će vas i instalacija od latica koje lebde te crteži crvenom kredom. Baš savršeno za Dan zaljubljenih ove godine kada nam ljubavi treba više nego ikada prije.