Prva nedjelja adventa je pred vratima i, ako već niste, krajnje je vrijeme da se pobrinete za ovogodišnji adventski vijenac.

Galerija

 

Iako uvijek postoji opcija da skinete prašinu s lanjskog ili kupite gotov proizvod, još jedna sjajna i nimalo teška opcija jest ta da vijenac izradite sami.

Blogerica Matea Halilović jedna je od onih koji sami rade vijence i pritom se dobro zabavi. Njezin je savjet da u izradi vijenca koristi i predmete koje već imate kuće, poput ukrasnih tanjura, teglica, kuglica te ukrasa za drvce i slično.

Jedan od vijenaca iza kojeg stoji Matea sadrži dosta zelenila i obične bijele svijeće u limenoj četvrtastoj posudi koju je kupila u vrtnom centru.

Sviđa mi se kako je ispalo, ima malo industrijskog štiha, no prirodni mu elementi daju toplinu, rekla je blogerica o ovom vijencu, a u nastavku pročitajte i njezine upute za izradu. Ako vam je nedostajalo inspiracije, možda je upravo ovdje pronađete.

Posebni ukras: Lampice iz Slavonije koje nećete htjeti skinuti ni kada prođu blagdani

10 božićnih ukrasa koji će se svidjeti ljubiteljicama crvene boje

Za vijenac poput njezina trebat će vam:

- teglica (izgled i oblik po želji)
- četiri svijeće
- cvjećarska spužva (Matea je koristila spužvu za suho cvijeće)
- zelenilo (umjetno ili pravo)
- ukrasi
- žica, špaga i škare

IZRADA

- Spužvu izrežite na veličinu koja odgovara vašoj posudi te prvo pozicionirajte svijeće.

- Nakon toga slijedi popunjavanje posude. Zelenilo razdvojite na male grančice te ih ubadajte u spužvu dok ne popunite sve veće praznine. Ako ne možete stabljiku ubosti u spužvu, omotajte žicu oko grančice te je tako učvrstite.

- Isto vrijedi i za sve ukrase koje želite koristiti, žicom ih fiksirajte u spužvu te popunite sve rupe koje su ostale.

- Od ukrasa je Matea koristila brojeve (kupljeni u hobby trgovini) koje je špagom vezala oko svijeća, češere, mak te nekoliko malih kuglica.

Ima i jednu napomenu - sve ovo možete raditi i s pravim zelenilom, ali tada trebate koristiti spužvu za pravo cvijeće i namočiti je kako bi vam zelenilo duže ostalo svježe.

Adventski vijenac blogerice Matee Halilović Foto: Blog Little things by Matea