Prva nedjelja adventa je pred vratima i, ako već niste, krajnje je vrijeme da se pobrinete za ovogodišnji adventski vijenac.

Galerija

 

Iako uvijek postoji opcija da skinete prašinu s lanjskog ili kupite gotov proizvod, još jedna sjajna i nimalo teška opcija je da vijenac izradite sami.

Blogerica Matea Halilović to je već napravila i pritom se, kaže, zabavila. Ideja je bezbroj, a Matea kaže da u izradi često možete iskoristiti neke predmete koje već imate kod kuće poput ukrasnih tanjura, teglica, kuglica i ukrasa za drvce i slično.

Njezin ovogodišnji vijenac sadrži dosta zelenila i obične bijele svijeće u limenoj četvrtastoj posudi koju je kupila u vrtnom centru.

Sviđa mi se kako je ispalo, ima malo industrijskog štiha, no prirodni elementi mu daju toplinu, kaže blogerica o svom vijencu, a u nastavku pročitajte i njezine upute za izradu. Ako vam je nedostajalo inspiracije, možda je upravo ovdje pronađete.

Za vijenac poput njenog trebat će vam:

- teglica (izgled i oblik po želji)
- četiri svijeće
- cvjećarska spužva (Matea je koristila spužvu za suho cvijeće)
- zelenilo (umjetno ili pravo)
- ukrasi
- žica, špaga i škare

IZRADA

- Spužvu izrežite na veličinu koja odgovara vašoj posudi te prvo pozicionirajte svijeće.

- Nakon toga slijedi popunjavanje posude. Zelenilo razdvojite na male grančice te ih ubadajte u spužvu dok ne popunite sve veće praznine. Ukoliko ne možete stabljiku ubosti u spužvu, omotajte žicu oko grančice te je tako učvrstite.

- Isto vrijedi i za sve ukrase koje želite koristiti, žicom ih fiksirajte u spužvu te popunite sve rupe koje su ostale.

- Od ukrasa je Matea koristila brojeve (kupljeni u hobby trgovini) koje je špagom vezala oko svijeća, češere, mak te nekoliko malih kuglica.

Ima i jednu napomenu - sve ovo možete raditi i s pravim zelenilom, ali tada trebate koristiti spužvu za pravo cvijeće i namočiti ju kako bi vam zelenilo duže ostalo svježe.

Pročitajte pet savjeta "čarobnjaka" čijim se božićnim dekoracijama divi cijeli svijet.

Adventski vijenac blogerice Matee Halilović
Adventski vijenac blogerice Matee Halilović Foto: Blog Little things by Matea