Romantična drama "Jerry Maguire" mnogima je posebno drag film, Tom Cruise i Renée Zellweger bili su fenomenalni u glavnim ulogama, a sve pod redateljskom palicom Camerona Crowea. U tom filmu dogodio se i jedan legendarni modni trenutak u kojem Renée nosi malu crnu haljinu.

Galerija

U filmu "Jerry Maguire" iz 1996. godine samohrana majka Dorothy Boyd donese odvažnu odluku i napusti stabilan posao kako bi se pridružila Jerryju u pokretanju njegove tvrtke za sportski menadžment, nakon što Jerry dobije otkaz zbog dopisa koji je poslao svim zaposlenicima. U početku imaju samo jednog klijenta, a kada se Dorothy i Jerry upuste u romantičnu vezu, stvari postanu još neizvjesnije.

Jedna od nezaboravnih scena u filmu svakako je ona u kojoj Jerry dođe po Dorothy prije njihovog prvog spoja u meksičkom restoranu. Kada se Dorothy pojavi u maloj crnoj haljini, Jerry ostane zapanjen.

Renee Zellweger u filmu 'Jerry Maguire' - 2 Foto: Profimedia

Wow! To je više od haljine, to je film s Audrey Hepburn, Jerry kaže Dorothy. To je bio kinematografski trenutak koji je zbio slojeve filmske povijesti - haljina je, na kraju krajeva, modelirana prema kultnoj maloj crnoj haljini koju je Audrey Hepburn nosila u filmu "Doručak kod Tiffanyja" iz 1961. godine.

Tijekom godina imala sam toliko puno zahtjeva za tom haljinom. Čak sam takvu haljinu sašila za kćer moje najbolje prijateljice, da je nosi na maturalnoj večeri. To je haljina Audrey Hepburn. To je rečenica u filmu, otkrila je kostimografkinja Betsy Heimann.