Romantična drama "Jerry Maguire" mnogima je posebno drag film, Tom Cruise i Renée Zellweger bili su fenomenalni u glavnim ulogama, a sve pod redateljskom palicom Camerona Crowea. U tom filmu dogodio se i jedan legendarni modni trenutak u kojem Renée nosi malu crnu haljinu.

Galerija Renee Zellweger u filmu 'Jerry Maguire' - 3 Renee Zellweger u filmu 'Jerry Maguire' - 2 Renee Zellweger u filmu 'Jerry Maguire' - 1 +1 Audrey Hepburn u maloj crnoj haljini iz filma 'Doručak kod Tiffanyja'

U filmu "Jerry Maguire" iz 1996. godine samohrana majka Dorothy Boyd donese odvažnu odluku i napusti stabilan posao kako bi se pridružila Jerryju u pokretanju njegove tvrtke za sportski menadžment, nakon što Jerry dobije otkaz zbog dopisa koji je poslao svim zaposlenicima. U početku imaju samo jednog klijenta, a kada se Dorothy i Jerry upuste u romantičnu vezu, stvari postanu još neizvjesnije.

Jedna od nezaboravnih scena u filmu svakako je ona u kojoj Jerry dođe po Dorothy prije njihovog prvog spoja u meksičkom restoranu. Kada se Dorothy pojavi u maloj crnoj haljini, Jerry ostane zapanjen.

Renee Zellweger u filmu 'Jerry Maguire' - 2 Renee Zellweger u maloj crnoj haljini u filmu 'Jerry Maguire' (Foto: Profimedia)

Wow! To je više od haljine, to je film s Audrey Hepburn, Jerry kaže Dorothy. To je bio kinematografski trenutak koji je zbio slojeve filmske povijesti - haljina je, na kraju krajeva, modelirana prema kultnoj maloj crnoj haljini koju je Audrey Hepburn nosila u filmu "Doručak kod Tiffanyja" iz 1961. godine.

Tijekom godina imala sam toliko puno zahtjeva za tom haljinom. Čak sam takvu haljinu sašila za kćer moje najbolje prijateljice, da je nosi na maturalnoj večeri. To je haljina Audrey Hepburn. To je rečenica u filmu, otkrila je kostimografkinja Betsy Heimann.

Bili smo na snimanju i Renée je imala vestu preko haljine, i razgovarali smo o tome kako će Jerry odvesti Dorothy gore i poljubiti je. Pitali smo se kako ćemo doći od točke A do točke B? Sjećam se da sam rekla Cameronu Croweu da će Tom, kada krene poljubiti Renée, skinuti džemper s njezinih ramena. Napravili smo da se naramenice haljine vežu na vrhu kako bi Tom mogao odvezati samo jednu naramenicu. A on je rekao: 'Oh, hvala ti! To je sjajno!'

Bio je to trenutak u kojem ste mogli vidjeti kako izgleda dobra suradnja kostimografa i redatelja, jer vi dizajnirate za trenutke. Ne radi se samo o izgledu. Veliki dio toga vezan je i za stvaranje lika.

Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' Razlog zbog kojeg je Julia Roberts nosila jaknu preko kultne haljine u Zgodnoj ženi stvarno je nevjerojatan

Namjerno sam dizajnirala tu haljinu da izgleda kao da je kupljena u trgovačkom centru - kao da je Dorothy otišla u trgovački centar i kupila si haljinu koju će nositi na tom spoju. Ali u isto vrijeme dizajnirala sam je s dvije vezice na ramenima kako bi ih Tom mogao odvezati, ispričala je kostimografkinja filma "Jerry Maguire".

Audrey Hepburn u maloj crnoj haljini iz filma 'Doručak kod Tiffanyja' - 2 Audrey Hepburn u maloj crnoj haljini iz filma 'Doručak kod Tiffanyja' (Foto: Profimedia)

"Svi su mrzili tu haljinu": Izdanje s Oscara koje Gwyneth Paltrow mnogi ne mogu oprostiti Haljina s Oscara koju su 'svi mrzili' Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. godine - 1 Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. godine - 5 +2 Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. godine - 2

Najslavnija zelena haljina u povijesti filma obilježila je ključnu scenu drame "Okajanje" Keira Knightley u kultnoj zelenoj haljini iz filma 'Okajanje' - 6 Keira Knightley u kultnoj zelenoj haljini iz filma 'Okajanje' - 5 Keira Knightley u kultnoj zelenoj haljini iz filma 'Okajanje' - 4 +6 Keira Knightley u kultnoj zelenoj haljini iz filma 'Okajanje' - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju