Kultna mala crna haljina "rođena" je u Chanelovoj modnoj radionici 1926. i otad pa sve do danas nije izašla iz mode. Malu crnu haljinu obično vežemo za večernja izdanja, no jedna zgodna street stylerica koja se zatekla na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pokazala je da je taj kultni komad sjajan izbor i za dnevne street style prilike.

Galerija Street style ljepotica iz Zagreba u maloj crnoj haljini i štiklama - 3 Street style ljepotica iz Zagreba u maloj crnoj haljini i štiklama - 2 Street style ljepotica iz Zagreba u maloj crnoj haljini i štiklama - 1 +6 Reserved, 159,90 kn

Trendovi dolaze i prolaze, ali mala crna haljina ostaje vječno svježa i prisutna. Mala crna haljina dolazi u raznim stilovima i krojevima, svaki dizajner kreirao je barem jednu, nosi se jednako rado na modnim pistama, slavljima, kao na i običnim kućnim zabavama i svakodnevnim dnevnim ili noćnim izlascima.

Street style ljepotica iz Zagreba u maloj crnoj haljini i štiklama - 2 Street style ljepotica iz Zagreba u maloj crnoj haljini i štiklama (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Jedno sjajno dnevno street style izdanje u maloj crnoj haljini pokazala je zgodna djevojka koja se zatekla kod sata na glavnom zagrebačkom trgu. Nosila je jednostavnu crnu haljinu mini kroja koja prianja uz tijelo te ima tanke naramenice. Stajling je upotpunila ženstvenim modelom sandala s tankim remenčićima u sivoj boji sa šljokicama.

Street style izdanje iz centra Zagreba - 1 Šetnja Zagrebom: Mrak suknja uz koju nijedno izdanje ne može biti dosadno

Street style izdanje iz Šibenika Osmijeh iz Šibenika: Efektna haljina za najdražu fotografiju s ljetovanja

Torbica zelenkaste nijanse i decentan nakit savršeno su upotpunili street style dugokose mlade dame iz centra Zagreba, koja u običnoj maloj crnoj haljini izgleda kao milijun dolara.

Inspirirani modnim stilom zvijezde ove naše street style priče, u trgovinama smo potražili slične modele malih crnih haljina, a što smo izdvojili, pronađite u fotogaleriji na početku teksta.

H&M, 113 kn H&M, 113 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju