Kome nisu poznati oni dana kada jednostavno nemamo ideju što skuhati za ručak. Naša čitateljica Mateja Martinković dala nam je recept koji njoj uvijek spasi dan, za zapečenu tjesteninu s kobasicama. Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za objed pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.
Sastojci za zapečenu tjesteninu s kobasicama (do šest osoba):
- 500 g tjestenine penne (cijeli paket)
- 2 para kobasica
- 20 dag sira
- 200 g pasirane rajčice (passata)
- 100 ml ulja
- 2 češnjaka
- začini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac
Priprema:
- Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.
- Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.
Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će pasati i domaće kiselo zelje.
Dobar tek!