Zapečena tjestenina s kobasicama
(Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana
Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama
25-11-2025
Piše
K.B.
Kome nisu poznati oni dani kada jednostavno nemamo ideju što skuhati za ručak? Naša čitateljica Mateja Martinković dala nam je recept koji njoj uvijek spasi dan, za zapečenu tjesteninu s kobasicama. Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za objed pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.
Recept je u nastavku:
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Zapečena tjestenina s kobasicama - sastojci:
- 500 g tjestenine penne (cijeli paket)
- 2 para kobasica
- 20 dag sira
- 200 g pasirane rajčice (pasata)
- 100 ml ulja
- 2 češnjaka
- začini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac
Zapečena tjestenina s kobasicama - priprema:
- Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.
- Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.
Dobar tek!
Volite zapečene tjestenine? Pogledajte naš POPIS RECEPATA ZA KREMASTE I ZAPEČENE TJESTENINE.
Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će pasati i domaće kiselo zelje.
Ovo ne smijete propustiti: Pročitajte recept za zapečenu sarmu
Zapečena tjestenina s povrćem i sirom: Ručak za pet u pet koraka, sve sa zamrznutim povrćem
Ma što će nam meso? Ova zapečena tjestenina s puno sira popravlja raspoloženje