Tjestenina s kobasicama (ilustrativna fotografija)
Tjestenina s kobasicama (ilustrativna fotografija) (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

24-02-2022 Piše K.B.
komentari

Kome nisu poznati oni dana kada jednostavno nemamo ideju što skuhati za ručak. Naša čitateljica Mateja Martinković dala nam je recept koji njoj uvijek spasi dan, za zapečenu tjesteninu s kobasicama. Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za objed pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.

 

Sastojci za zapečenu tjesteninu s kobasicama (do šest osoba):

  • 500 g tjestenine penne (cijeli paket)
  • 2 para kobasica
  • 20 dag sira
  • 200 g pasirane rajčice (passata)
  • 100 ml ulja
  • 2 češnjaka
  • začini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac
U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Davorka Dalić na koncrtu u Beču posvećenom međimurskoj popevki - 3 Plijenila je poglede Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof

Priprema:

  1. Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
  2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.
  3. Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.

Slika nije dostupna Ručak za 20-ak kuna: Recept za finu tjesteninu punu proteina

Slika nije dostupna Pileće rolice punjene mozzarellom: Najlakši recept za fini ručak za koji će se tražiti repete

Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će pasati i domaće kiselo zelje.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još