Renovacija kuće u "uradi sam" aranžmanu možda se čini kao neostvariv zadatak, možda sumnjate u vlastite vještine i sposobnosti, no bračni par Vicki i Matt Collis iz engleskog grada Shrewsburyja dokaz je da se sve može kad se hoće. Svoj dom kompletno su renovirali, a gotovo sve su napravili sami sa skromnim budžetom.

Nakon što su u studenom 2019. godine kupili kuću s tri spavaće sobe u pitoresknom Shrewsburyju u Engleskoj, supružnici Vicki i Matt Collis odlučili su u potpunosti renovirati staromodnu i dotrajalu nekretninu. Kuću su kupili za 220.000 funti, a nakon renovacije sa skromnim budžetom njezina vrijednost porasla je za čak 80.000 funti.

Kuća je 'očajnički' trebala renoviranje i u njoj nitko nije živio nekoliko godina. Sve je trebalo renovirati i znali smo da ćemo biti zatrpani poslom, kazala je 31-godišnja Vicki, koja radi kao asistentica u administraciji, za Jam Press. Kuhinja je bila staromodna, u kupaonici je bio tepih, a tapete s cvijećem i crveni tepisi po svukud.

Željeli smo stvoriti lijepi obiteljski dom i veselili smo se izazovu da ga sami preuredimo, dodala je Vicki. I bilo je prilično izazovno jer je par tijekom renovacije ostao živjeti u kući, pa je nekoliko dana bio i bez kupaonice. Srećom, u blizini živi njihova rodbina kod koje su mogli koristiti kupaonicu, a za održavanje osobne higijene poslužio im je i sudoper u kuhinji.

Poput profesionalaca: Par iz Osijeka preuredio je staru drvenu komodu i ona sada krasi kupaonicu

Baš je zgodna! Kuhinja u kući blizu Ivanić-Grada zbog koje zaboravljamo na bijelu i sivu boju

Većinu posla obavili su sami, radeći sve, od oblaganja zidova, postavljanja ugradbenih ormara, izrade i ugradnje kuhinje, izrade kupaonskih polica, postavljanja pločica i podova. Pomoć su imali samo od prijatelja građevinara za velike radove, uključujući rušenje zidova u kuhinji, te od vodoinstalatera i električara gdje je to bilo potrebno.

Naše 'uradi sam' vještine dosta su se poboljšale otkako smo se doselili tu, zadovoljno će Vicki Collis.