Renovacija kuće u "uradi sam" aranžmanu možda se čini kao neostvariv zadatak, možda sumnjate u vlastite vještine i sposobnosti, no bračni par Vicki i Matt Collis iz engleskog grada Shrewsburyja dokaz je da se sve može kad se hoće. Svoj dom kompletno su renovirali, a gotovo sve su napravili sami sa skromnim budžetom.

Nakon što su u studenom 2019. godine kupili kuću s tri spavaće sobe u pitoresknom Shrewsburyju u Engleskoj, supružnici Vicki i Matt Collis odlučili su u potpunosti renovirati staromodnu i dotrajalu nekretninu. Kuću su kupili za 220.000 funti, a nakon renovacije sa skromnim budžetom njezina vrijednost porasla je za čak 80.000 funti.

Kuća je 'očajnički' trebala renoviranje i u njoj nitko nije živio nekoliko godina. Sve je trebalo renovirati i znali smo da ćemo biti zatrpani poslom, kazala je 31-godišnja Vicki, koja radi kao asistentica u administraciji, za Jam Press. Kuhinja je bila staromodna, u kupaonici je bio tepih, a tapete s cvijećem i crveni tepisi po svukud.

Željeli smo stvoriti lijepi obiteljski dom i veselili smo se izazovu da ga sami preuredimo, dodala je Vicki. I bilo je prilično izazovno jer je par tijekom renovacije ostao živjeti u kući, pa je nekoliko dana bio i bez kupaonice. Srećom, u blizini živi njihova rodbina kod koje su mogli koristiti kupaonicu, a za održavanje osobne higijene poslužio im je i sudoper u kuhinji.

Poput profesionalaca: Par iz Osijeka preuredio je staru drvenu komodu i ona sada krasi kupaonicu Par iz Osijeka preuredio je staru, drvenu komodu i stavio je u kupaonicu - 4 Par iz Osijeka preuredio je staru, drvenu komodu i stavio je u kupaonicu - 5 Par iz Osijeka preuredio je staru, drvenu komodu i stavio je u kupaonicu - 6 +2 Par iz Osijeka preuredio je staru, drvenu komodu i stavio je u kupaonicu - 2

Baš je zgodna! Kuhinja u kući blizu Ivanić-Grada zbog koje zaboravljamo na bijelu i sivu boju Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 9 Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 6 Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 2 +5 Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 3

Većinu posla obavili su sami, radeći sve, od oblaganja zidova, postavljanja ugradbenih ormara, izrade i ugradnje kuhinje, izrade kupaonskih polica, postavljanja pločica i podova. Pomoć su imali samo od prijatelja građevinara za velike radove, uključujući rušenje zidova u kuhinji, te od vodoinstalatera i električara gdje je to bilo potrebno.

Naše 'uradi sam' vještine dosta su se poboljšale otkako smo se doselili tu, zadovoljno će Vicki Collis.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju