Savršeni žganci trebaju biti kremasti i bez grudica te puni okusa. Umjesto na običnoj vodi, skuhajte ih na pilećem temeljcu, a obavezno dodajte i koji komadić maslaca te naribani parmezan kako biste poboljšali okus.

Kuhana pura idealan je prilog gulašima, raznim umacima na bazi mesa i povrća, ali i dobar dodatak za doručak uz bijelu kavu, vrhnje ili mlijeko.

Znate li je skuhati? Ne brinite, donosimo vam postupak – korak po korak – za pripremu ovog priloga kremaste teksture i bogatog okusa.

Sastojci za savršene žgance:

  • 300 ml mlijeka
  • 170 g instant palente
  • 30 g maslaca
  • 20 g parmezana
  • 1 pileća kocka za juhu
  • ½ l obične vode
  • sol i papar po želji

Priprema savršenih žganaca:

  1. U lonac ulijte pola litre vode i zakuhajte je. U vodi izmrvite kocku za juhu i miješajte dok se ne rastopi.
  2. Kada se kocka otopi u vodi, dodajte mlijeko i sve pomiješajte. Ponovo zakuhajte.
  3. Smanjite vatru i postupno počnite dodavati izmjerenu količinu instant palente uz stalno miješanje pjenjačom. Kuhajte instant palentu oko dvije minute.
  4. Uklonite lonac s vatre pa u smjesu umiješajte maslac narezan na kockice i naribani parmezan. Posolite i popaprite po želji.
  5. Poslužite toplo kao prilog.

Pogledajte niže koja jela možete poslužiti uz kuhanu palentu.

Fini gulaš: Ručak koji se "sam kuha" dok vi obavljate što treba po kući

Najsočnija piletina: Recept kojem Francuskinje ne mogu odoljeti

Jedan lonac, pet obroka: Recept za fini mesni umak koji se može iskoristiti na pet različitih načina

Dobar tek!