Savršeni žganci trebaju biti kremasti i bez grudica te puni okusa. Umjesto na običnoj vodi, skuhajte ih na pilećem temeljcu, a obavezno dodajte i koji komadić maslaca te naribani parmezan kako biste poboljšali okus.
Kuhana pura idealan je prilog gulašima, raznim umacima na bazi mesa i povrća, ali i dobar dodatak za doručak uz bijelu kavu, vrhnje ili mlijeko.
Znate li je skuhati? Ne brinite, donosimo vam postupak – korak po korak – za pripremu ovog priloga kremaste teksture i bogatog okusa.
Sastojci za savršene žgance:
- 300 ml mlijeka
- 170 g instant palente
- 30 g maslaca
- 20 g parmezana
- 1 pileća kocka za juhu
- ½ l obične vode
- sol i papar po želji
Priprema savršenih žganaca:
- U lonac ulijte pola litre vode i zakuhajte je. U vodi izmrvite kocku za juhu i miješajte dok se ne rastopi.
- Kada se kocka otopi u vodi, dodajte mlijeko i sve pomiješajte. Ponovo zakuhajte.
- Smanjite vatru i postupno počnite dodavati izmjerenu količinu instant palente uz stalno miješanje pjenjačom. Kuhajte instant palentu oko dvije minute.
- Uklonite lonac s vatre pa u smjesu umiješajte maslac narezan na kockice i naribani parmezan. Posolite i popaprite po želji.
- Poslužite toplo kao prilog.
Pogledajte niže koja jela možete poslužiti uz kuhanu palentu.
Dobar tek!