Londonski hotel Berkeley doslovno je shvatio tvrdnju da je hrana jedna vrsta umjetnosti i spojio umjetnost s piste u umjetnošću na tanjuru. Obično su im inspiracija najnovije kreacije poznatih dizajnera koje tako dobro izgledaju u obliku kolačića.
Prêt-a-Portea ultimativna je mješavina mode i popodnevnog čaja, a na njihovim smo desertnim tanjurima već imali priliku vidjeti kreacije Dolce & Gabbane, Moschina, Jimmy Chooa i mnogih drugih luksuznih modnih kuća.
Ovogodišnje izdanje slavilo je kreacije slavnih dizajnera – od od Kenza do Moschina pa smo na kolačićima ove sezone mogli vidjeti odvažne, šarene i nadasve neobične kombinacije (okusa).
Glavna zvijezda ovogodišnje ponude londonskog hotela jest viralna haljina s motivom anturija, biljke poznate i kao flamingov cvijet, koju je predstavio brend Loewe. Kolačić inspiriran ovom haljinom sadrži karamelu i čokoladni mousse, a izgleda zaista primamljivo.
Slastičarski tim odao je počast i velikoj Vivienne Westwood tako što su izradili njezin portret, s legendarnom crvenom kosom.
Izrazito simpatičan bio je kolačić u plavoj i bijeloj boji koji je oponašao prugastu kombinaciju luksuznog modnog brenda iz Australije, Zimmermanna. Taj se kolačić sastoji od spužvasog biskvita, punjenja od borovnice i otopljene čokolade u koju su umočili savršeno oblikovanu nogu.
Gdje je ekscentričnost, ondje mora biti i Moschino. Ove je godine Berkeley odao počast i ovom brendu oponašajući njihovu legendarnu kolekciju s napuhancima koja je najavila ljeto 2023.
Slastičari su se posebno potrudili kako bi vjerno prikazali kreaciju s flamingom i kolutima za spašavanje, a taj je kolačić sastavljen od ukusnog biskvita te središta od banane i marakuje.
U galeriji na početku teksta pogledajte još slatkih kreacija londonskog hotela Berkeley.