Ako želite smanjiti kalorijsku vrijednost jela, ali i dalje zadržati istu kremastu teksturu – dio punomasnog sira zamijenite s pireom od bundeve.

U 100 grama gaude nalazi se oko 350 kalorija, a u istoj količini bundeve tek oko 26. Bundeva će jelo podariti i dašak neodoljive slatkoće, a koja će se lijepo sljubiti sa slanim notama sira.

Bundevu možete samostalno skuhati ili ispeći te vilicom pretvoriti u pire, ili se možete poslužiti već kuhanim plodovima iz konzerve.

Ako želite pojačati udio bjelančevina u jelu, umjesto obične tjestenine, koristite proteinsku tjesteninu koja se radi od slanutka, leće ili edamamea, a koja u 100 grama može sadržavati i oko 25 grama proteina.

Isprobajte i ove recepte s tjesteninom:

Zapečena tjestenina s povrćem i sirom: Ručak za pet u pet koraka, sve sa zamrznutim povrćem

Najbolji izbor za vrući dan: Zdrava “tjestenina“ koja gotovo da nema kalorija

Recept za hladnu salatu s tjesteninom i piletinom koja se brzo priprema

Ne može brže i jednostavnije: Recept za tjesteninu s tunom savršenu za vruće dane