Uoči 96. po redu dodjele nagrada Oscar prisjetili smo se nekih od najboljih ženskih frizura viđenih na crvenom tepihu ove prestižne filmske nagrade.

Galerija

Frizura može poboljšati ili uništiti cjelokupni dojam na crvenom tepihu. Znaju to i holivudski stilisti i frizeri koji pomno pripremaju svoje slavne klijentice za onaj najvažniji tepih u kalendaru – za Oscare.

Informacije o haljini i modnim dodacima, ali i frizuri čuvaju se u tajnosti do posljednjeg trena.

Kada su frizure u pitanju na crvenom tepihu najprestižnije filmske nagrade u Sjedinjenim Američkim Državama uglavnom se mogu pronaći elegantna rješenja koja na suptilan način dopunjuju haljinu i ostatak izdanja.

Visoka punđa Jennifer Lopez na Oscarima 2012. Foto: Profimedia

Podignuta kosa na Oscarima

Dame obično podižu kosu u romantičnu punđu, rep ili neko drugo slično rješenje te tako izlažu pogledima svoj vrat i dekolte.

Lady Gaga, primjerice, imala je zanimljivu skulpturalnu frizuru na Oscarima 2019. godine kada je dobila prestižni zlatni kipić za najbolju originalnu pjesmu – skladbu Shallow iz filma Zvijezda je rođena.

Pohvale će katkad dobiti i jednostavnije frizure – poput izravnatih dugih uvojaka koje je Nicole Kidman nosila 2007. godine uz crvenu Balenciaginu haljinu.

Kratka kosa je rijetkost

Kratka kosa na ženama, pak, rjeđe se viđa na Oscarima. One dame koje su se odvažile na ovaj korak – itekako se pamte.

Bez obzira je li riječ o pixie frizuri i odvažnim šiškama Audrey Hepburn na Oscarima 1954. godine, ili razbarušenoj kratkoj kosi Halle Berry 2001. godine.

U našoj anketi čitateljice su već odabrale najljepšu haljinu svih vremena s Oscara. Zavirite u fotogaleriju na početku teksta, pogledajte izbor najpamtljivijih frizura, pa potom dajte sud u anketi.

Kultna oskarovska haljina Elizabeth Taylor duže od 50 godina skrivala se u kovčegu