Uoči 96. po redu dodjele nagrada Oscar prisjetili smo se nekih od najboljih ženskih frizura viđenih na crvenom tepihu ove prestižne filmske nagrade.

Galerija Halle Berry s kratkom razbarušenom pixie frizurom 2001. godine Angelina Jolie s polu-podignutom i polu-raspuštenom kosom 2009. na Oscarima Raspuštena duga kosa Nicole Kidman 2007. +8 Visoka punđa Jennifer Lopez na Oscarima 2012.

Frizura može poboljšati ili uništiti cjelokupni dojam na crvenom tepihu. Znaju to i holivudski stilisti i frizeri koji pomno pripremaju svoje slavne klijentice za onaj najvažniji tepih u kalendaru – za Oscare.

Informacije o haljini i modnim dodacima, ali i frizuri čuvaju se u tajnosti do posljednjeg trena.

Kada su frizure u pitanju na crvenom tepihu najprestižnije filmske nagrade u Sjedinjenim Američkim Državama uglavnom se mogu pronaći elegantna rješenja koja na suptilan način dopunjuju haljinu i ostatak izdanja.

Visoka punđa Jennifer Lopez na Oscarima 2012. Visoka punđa Jennifer Lopez na Oscarima 2012. (Foto: Profimedia)

Podignuta kosa na Oscarima

Dame obično podižu kosu u romantičnu punđu, rep ili neko drugo slično rješenje te tako izlažu pogledima svoj vrat i dekolte.

Lady Gaga, primjerice, imala je zanimljivu skulpturalnu frizuru na Oscarima 2019. godine kada je dobila prestižni zlatni kipić za najbolju originalnu pjesmu – skladbu Shallow iz filma Zvijezda je rođena.

Pohvale će katkad dobiti i jednostavnije frizure – poput izravnatih dugih uvojaka koje je Nicole Kidman nosila 2007. godine uz crvenu Balenciaginu haljinu.

Tko je imao najbolju frizuru na Oscarima?

glasova:

Kratka kosa je rijetkost

Kratka kosa na ženama, pak, rjeđe se viđa na Oscarima. One dame koje su se odvažile na ovaj korak – itekako se pamte.

Bez obzira je li riječ o pixie frizuri i odvažnim šiškama Audrey Hepburn na Oscarima 1954. godine, ili razbarušenoj kratkoj kosi Halle Berry 2001. godine.

U našoj anketi čitateljice su već odabrale najljepšu haljinu svih vremena s Oscara. Zavirite u fotogaleriju na početku teksta, pogledajte izbor najpamtljivijih frizura, pa potom dajte sud u anketi.

Kultna oskarovska haljina Elizabeth Taylor duže od 50 godina skrivala se u kovčegu Elizabeth Taylor i Eddie Fisher na dodjeli Oscara 1961. godine Bob Hope, Elizabeth Taylor i Burt Lancaster na Oscarima 1961. Elizabeth Taylor i Eddie Fisher na dodjeli Oscara 1961. godine +6 Elizabeth Taylor osvojila je svog prvog Oscara 1961.  

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju