Zvuči li vam ime Nikola Miljenić poznato? Zbog prezimena ćete se vjerojatno prvo sjetiti bivšeg ministara pravosuđa Orsata Miljenića, a Nikolino ime bit će vam poznato ako pratite svijet plivanja – ili ako ste u posljednjih nekoliko godina naletjeli na neku njegovu fotografiju. Nakon toga ste ga sigurno zapamtili.

Galerija



Mlada uzdanica hrvatskog plivanja hvata normu za Olimpijske igre u Parizu, a trenutak u kojem je shvatio da može daleko u plivanju bio je onaj kad je izborio normu za Olimpijske igre u Tokiju.

Nikola je većinu života proveo u bazenu Foto: Ivana Nobilo/Cropix


Nedavno je za Dnevnik Nove TV objasnio da je u Tokiju na neki način završio kao klinac. Nije, kaže, uopće bio ozbiljan niti je ima neke posebno dobre uvjete, ali završio je uz bok najboljima na svijetu i dobio želju da ode na još jedne Olimpijske igre.

No, plivanje, koje shvaća kao hobi, nije jedina Nikolina zanimacija. Osim što ga zanima modeling, bavi se i poduzetništvom, a u Americi je na University of California (USC) studirao međunarodne odnose i ekonomiju, nakon čega je upisao i magisterij iz poduzetništva i inovacija.

Nikola se bavi i poduzetništvom Foto: Zeljko Puhovski/Cropix


Za Dnevnik Nove TV rekao je i da od poznatog oca ima puno podršku da se bavi čime god želi.

On mi kaže da sam odaberem, da je moj izbor, rekao je Nikola.

Iako će za plivanje, unatoč uspjesima i snovima o velikim rezultatima, i dalje reći da je hobi, sportska karijera je ta koja ga je odvela diljem svijeta jer se osim na Olimpijskim igrama natjecao i na svjetskim i europskim prvenstvima.

Pet zgodnih sinova slavnih Hrvata koji su krenuli tatinim stopama



Činjenica da je većinu života proveo u bazenu i da će, kako je sam za sebe rekao, u srcu uvijek biti plivač, zaslužna je i za Nikolin izgled zbog kojeg modeling ne zvučio kao loša ideja. U galeriji na početku teksta i sami se možete uvjeriti u ovu tvrdnju.

Nikola Miljenić Foto: Neja Markicevic/Cropix