Zvuči li vam ime Nikola Miljenić poznato? Zbog prezimena ćete se vjerojatno prvo sjetiti bivšeg ministara pravosuđa Orsata Miljenića, a Nikolino ime bit će vam poznato ako pratite svijet plivanja – ili ako ste u posljednjih nekoliko godina naletjeli na neku njegovu fotografiju. Nakon toga ste ga sigurno zapamtili.

Galerija Nikola Miljenić - 1 Nikola Miljenić - 2 Nikola Miljenić - 5 +8 Nikola Miljenić - 6

Mlada uzdanica hrvatskog plivanja hvata normu za Olimpijske igre u Parizu, a trenutak u kojem je shvatio da može daleko u plivanju bio je onaj kad je izborio normu za Olimpijske igre u Tokiju.

Nikola je većinu života proveo u bazenu Nikola je većinu života proveo u bazenu (Foto: Ivana Nobilo/Cropix)

Nedavno je za Dnevnik Nove TV objasnio da je u Tokiju na neki način završio kao klinac. Nije, kaže, uopće bio ozbiljan niti je ima neke posebno dobre uvjete, ali završio je uz bok najboljima na svijetu i dobio želju da ode na još jedne Olimpijske igre.

No, plivanje, koje shvaća kao hobi, nije jedina Nikolina zanimacija. Osim što ga zanima modeling, bavi se i poduzetništvom, a u Americi je na University of California (USC) studirao međunarodne odnose i ekonomiju, nakon čega je upisao i magisterij iz poduzetništva i inovacija.

Nikola se bavi i poduzetništvom Nikola se bavi i poduzetništvom (Foto: Zeljko Puhovski/Cropix)

Za Dnevnik Nove TV rekao je i da od poznatog oca ima puno podršku da se bavi čime god želi.

On mi kaže da sam odaberem, da je moj izbor, rekao je Nikola.

Iako će za plivanje, unatoč uspjesima i snovima o velikim rezultatima, i dalje reći da je hobi, sportska karijera je ta koja ga je odvela diljem svijeta jer se osim na Olimpijskim igrama natjecao i na svjetskim i europskim prvenstvima.

Pet zgodnih sinova slavnih Hrvata koji su krenuli tatinim stopama Filip Vidović sin je pokojnog glumca Ivice Vidovića Lovro Juraga sin je glumca Slavka Jurage Zvonimir Bebek sin je slavnog Željka Bebeka +1 Toma Medvešek sin je glumca Svena Medvešeka

Činjenica da je većinu života proveo u bazenu i da će, kako je sam za sebe rekao, u srcu uvijek biti plivač, zaslužna je i za Nikolin izgled zbog kojeg modeling ne zvučio kao loša ideja. U galeriji na početku teksta i sami se možete uvjeriti u ovu tvrdnju.

Nikola Miljenić Nikola Miljenić (Foto: Neja Markicevic/Cropix)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju