Uz Francuskinje, i Talijanke su poznate po svom besprijekornom modnom stilu i sklonosti da se za posebne prilike lijepo srede, a za sofisticirane Talijanke posebna prilika može biti i odlazak u restoran u Milanu.

Galerija

Milano je svjetska modna meka pa se i svakodnevne odjevne kombinacije u tom talijanskom gradu pomno biraju. O modi i modnim trendovima među Talijankama puno zna i talijanski supermodel Mariacarla Boscono, koja je nosila revije na tjednima mode u Milanu, New Yorku i Parizu, a bila je i gošća na događanjima poput Met Gale i Filmskog festivala u Veneciji.

Mariacarla je 2005. godine tijekom dva tjedna nosila više od 70 revija u tri različita grada, Milanu, New Yorku i Parizu, čime je postigla svjetski rekord.

A sudeći prema talijanskom supermodelu, jedna ključna stvar izdvaja Talijanke od drugih, kada je o odijevanju riječ. Naime, Talijanke u posebnijim i svečanijim prilikama nikada neće nositi kombinezon.

Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači - 9 Foto: Profimedia

Njihova ljubav prema haljinama je vječna i uvijek će izabrati haljinu kada se žele posebno srediti i izgledati elegantno. Iako su kombinezoni sve češći odabir žena u svečanim prigodama, Talijanke ostaju vjerne haljinama i njihovoj ženstvenosti.

Talijanke se vole sređivati i pri tome izbjegavaju 'casual' stvari. U restoranu u Milanu nikada nećete vidjeti ženu u kombinezonu. Talijani imaju povijest: volimo se dotjerivati i njegovati.

Odrasla sam s uzrečicom 'nema veze što nosiš ili kamo ideš - kosa uvijek mora biti počešljana'. Mi Talijani dolazimo iz takve kulture u kojoj je važno kako se predstavljaš, kaže Mariacarla Boscono.

Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači - 1 Foto: Profimedia

Tajna vrhunskog stila: Osam modnih komada koje svaka Talijanka ima u svom ormaru

Glavna pravila stila koja možemo naučiti od uvijek dotjeranih Talijanki