Uz Francuskinje, i Talijanke su poznate po svom besprijekornom modnom stilu i sklonosti da se za posebne prilike lijepo srede, a za sofisticirane Talijanke posebna prilika može biti i odlazak u restoran u Milanu.

Galerija Žena u kombinezonu Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači - 5 Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači - 3 +9 Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači

Milano je svjetska modna meka pa se i svakodnevne odjevne kombinacije u tom talijanskom gradu pomno biraju. O modi i modnim trendovima među Talijankama puno zna i talijanski supermodel Mariacarla Boscono, koja je nosila revije na tjednima mode u Milanu, New Yorku i Parizu, a bila je i gošća na događanjima poput Met Gale i Filmskog festivala u Veneciji.

Mariacarla je 2005. godine tijekom dva tjedna nosila više od 70 revija u tri različita grada, Milanu, New Yorku i Parizu, čime je postigla svjetski rekord.

A sudeći prema talijanskom supermodelu, jedna ključna stvar izdvaja Talijanke od drugih, kada je o odijevanju riječ. Naime, Talijanke u posebnijim i svečanijim prilikama nikada neće nositi kombinezon.

Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači - 9 Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači (Foto: Profimedia)

Njihova ljubav prema haljinama je vječna i uvijek će izabrati haljinu kada se žele posebno srediti i izgledati elegantno. Iako su kombinezoni sve češći odabir žena u svečanim prigodama, Talijanke ostaju vjerne haljinama i njihovoj ženstvenosti.

Talijanke se vole sređivati i pri tome izbjegavaju 'casual' stvari. U restoranu u Milanu nikada nećete vidjeti ženu u kombinezonu. Talijani imaju povijest: volimo se dotjerivati i njegovati.

Odrasla sam s uzrečicom 'nema veze što nosiš ili kamo ideš - kosa uvijek mora biti počešljana'. Mi Talijani dolazimo iz takve kulture u kojoj je važno kako se predstavljaš, kaže Mariacarla Boscono.

Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači - 1 Odjevne kombinacije s posljednjeg Tjedna mode u Milanu održanog u veljači (Foto: Profimedia)

Tajna vrhunskog stila: Osam modnih komada koje svaka Talijanka ima u svom ormaru Žena u narančastom outfitu i s torbom sa zebrastim uzorkom Talijanke vole nositi kapute koji se ističu Umjesto da se ograničite na samo jedan komad upečatljivog nakita, probajte nositi više njih odjednom +5 Na ulicama talijanskih gradova mogu se vidjeti dame svih dobi u kratkim haljinama i suknjama

Glavna pravila stila koja možemo naučiti od uvijek dotjeranih Talijanki Ne bojte se miješati boje i printeve Pazite na balans kada su u pitanju prorezi Party haljine čuvajte za večernje prigode +1 Ne bojte se miješati boje i printeve

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju