Jedan pogled dovoljan je da shvatimo zašto je Chief, križanac chow chowa i neke plave pasmine, toliko poseban pas. Poznat i kao Oreo Cloud, taj flafasti medenjak dobio je taj nadimak jer njegovu vlasnicu Saru Hamilton njegovo tamnosivo krzno s pjegama podsjeća na desert Oreo McFlurry.

No osim što izgleda neodoljivo, Chief je i najbrižnija pseća dušica jer on je terapijski pas i pomaže bolesnoj djeci, a sve o njegovoj misiji može se pogledati u storyjima na njegovu Instagramu.

Kao i nadimak Oreo Cloud, i ime Chief savršeno odgovara tom plavookom slatkišu jer ima karakteristike pasmine chow chow, rođeni je vođa i brzo uči. S treninzima za terapijskog psa za djecu Oreo je počeo kao štene, u siječnju je navršio jednu godinu i danas je pravi veliki dečko s više od 30 kilograma. Ima i snažan zaštitnički instinkt te svaku noć spava pored ulaznih vrata kuće kako bi u slučaju opasnosti zaštitio svoje vlasnike – kakva dobra i brižna dušica!

Plišani medvjedić? Ne, cavoodle! Upoznajte Baileyja koji osvaja svojom slatkoćom

Prizor iz centra Zagreba koji će vam izmamiti najveći osmijeh na lice

Chief je i dobar prijatelj s djevojčicom Aurorom koja boluje od raka, a osim druženjima preko Zooma svojoj maloj prijateljici pomaže i pozivajući ljude da doniraju za njezino liječenje. Taj psić sladak poput keksića zaista je jedna posebna duša koja na Instagramu uveseljava više od 76.000 pratitelja.