Svijet je jutros potresla vijest o preranoj smrti Liama Paynea u 32. godini života. Mladi britanski pjevač najbolje je bio znan kao član nekadašnje boy bend senzacije One Direction, a koja je oformljena na showu X Factor.

Galerija

Liam James Payne sanjao je o karijeri uspješnog glazbenika još kao dječak. Prvi put prijavio se u glazbeni show X Factor 2008. godine, no audicijski proces prošao je dvije godine kasnije.

Štoviše, na ovom britanskom showu spojen je s Niallom Horanom, Harryjem Stylesom, Louisom Tomlinsonom i Zaynom Malikom u jednu grupu pod imenom One Direction.

Iako su dečki show 2010. godine završili tek na trećem mjestu, osvojili su srca brojnih obožavateljica i postigli zapanjujuću međunarodnu karijeru.

Liam Payne 2010. godine Foto: Profimedia

One Direction je bio aktivan od 2010. do 2016. godine, a u tom vremenu izdali su pet studijskih albuma, imali četiri svjetske turneje i prodali 70 milijuna ploča čime su postali najprodavaniji boy band svih vremena.

Sve je započelo sa samo jednom pjesmom – prvim singlom What Makes You Beautiful s njihovog debitantskog albuma Up All Night iz 2011. godine.

Iako se na prvo slušanje činila kao još jedna pop pjesma u nizu koje su u to vrijeme dominirale radijskim postajama, nosila je dublju poruku. Štoviše, postala je himna samopouzdanja i osnaživanja mladih žena.

What Makes You Beautiful (Ono što te čini prekrasnom) za mnoge tinejdžerice bila potvrda da ljepota nije vezana uz šminku i modu, nego da ona dolazi iznutra. Već prva strofa ostavila je dubok dojam na njih, a koju je otpjevao upravo Liam Payne.

One Direction 2012. godine na Brit Awardsima Foto: Profimedia

Nesigurna si, ne znam zašto
za tobom se okreću glave kad prođeš kroz vrata
ne treba ti šminka za pokrivanje
Dovoljna si ovakva kakva jesi


Pjesmu What Makes You Beautiful napisali su Savan Kotecha i Rami Yacoub. Izdana je 11. rujna 2011. godine te zasjela na prvo mjesto britanskih singlova, ali i osvojila Brit Award za najbolji britanski singl.

Popratni video spot u režiji Johna Urbana koji prikazuje članove One Directiona na plaži u Malibuu u Kaliforniji osvojio je tri MTV video nagrade 2012. godine. Otkako je učitan na službeni YouTube kanal grupe, pregledan je više od 1,5 milijarde puta.

What Makes You Beautiful i dalje se rado sluša, pa je bivši članovi One Directiona poput Harryja Stylesa izvode uživo na koncertima.

Kako je počela uzbudljiva glazbena karijera Liama Paynea, Nialla Horena, Harryja Stylesa, Louisa Tomlinsona i Zayna Malika, pogledajte u videu uratku za njihov prvi hit What Makes You Beautiful u nastavku teskta.